Neymar is terug bij Brazilië en knikkert met de glimlach Zuid-Korea uit het WK

Sport | Brazilië heeft maandagavond met sprekend gemak zijn achtste finale al winnend afgesloten. Slachtoffer van dienst was Zuid-Korea, dat met 4-1 opzij werd geschoven. En nog meer goed nieuws voor de Brazilianen: Neymar lijkt verlost van zijn enkelblessure.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kon Brazilië in de tweede ronde Neymar aan de aftrap brengen of niet? Heel het land hield alvast de adem in. Want de enkel van het Braziliaanse goudhaantje was reeds stevig toegetakeld in de openingsmatch van de Seleçao tegen Servië. In de twee andere groepsmatchen kon bondscoach Tite dan ook geen beroep doen op Neymar. Maar kijk, tegen Zuid-Korea was Neymar voldoende opgelapt en opnieuw klaar voor de strijd. Mede dankzij hem loodste Brazilië zich langs Zuid-Korea.

Doelpuntenfestival voor de rust

De Goddelijke Kanaries hadden absoluut geen zin in een studieronde tegen de Aziaten en vlogen er onmiddellijk in. Na reeds zeven minuten voetballen, werd de score al geopend door Vinicius Junior. Het publiek werd zo snel getrakteerd op een eerste danspartijtje van de Brazilianen. En er zouden er nog volgen. Op het kwartier zette Neymar zelf een penalty om. Met doelpunten op drie verschillende WK’s zette Neymar zich gisteren op gelijke hoogte van Pelé en Ronaldo, die andere Braziliaanse grootheden. 

Ondanks de 2-0-achterstand bleef Zuid-Korea iets te enthousiast naar voren toe voetballen. Brazilië zag de ruimte tussen de linies en profiteerde er optimaal van. Richarlison en Lucas Paqueta zorgden ervoor dat Brazilië met een 4-0-score de rust mocht ingaan. Na de pauze speelde Brazilië met de handrem op. Dat zorgde nog voor enkele Zuid-Koreaanse kansen en wat saves van Alisson Becker. Paik Seung-ho redde alsnog de eer voor Zuid-Korea, maar Brazilië swingde richting de kwartfinales. Zelfs bij bondscoach Tite kon er een klein dansje vanaf.

Hommage aan Pelé

Neymar, die verkozen werd tot man van de match, toonde nog maar eens aan hoe belangrijk hij voor dit Brazilië is. Hij is de metronoom, de man die de ploeg doet draaien. De Seleçao dankt de medische staf voor het nodige oplapwerk, want de enkel van Neymar tegen Servië zag er nochtans niet goed uit. "Ik was heel erg bang na die blessure", vertelde een geëmotioneerde Neymar na het duel met Zuid-Korea. "Ik had een goed seizoen tot nu toe en dan is het heel lastig dat je zo’n blessure op moet lopen. Ik heb de hele nacht gehuild en mijn familie weet dat. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en ben ik weer fit.”

Neymar, die 80 minuten op het veld stond, kwam nadien ook nog met een hommage aan Pelé, die andere Braziliaanse grootheid. Die laatste ligt momenteel in het ziekenhuis en Neymar en co eerden de 82-jarige voetballegende na afloop met een spandoek. "Het gaat niet goed met hem en onze gedachten zijn bij hem", legde Neymar uit. "Wij wensen hem het allerbeste toe en spelen voor hem. We hopen dat hij samen met ons tevreden kan zijn." Om hem te eren, wil Neymar de wereldtitel binnenrijven. "We dromen van de titel op dit WK. We hebben nog drie wedstrijden te gaan. We zijn heel goed voorbereid en mentaal helemaal gefocust."

Komende vrijdag wacht in de kwartfinale met vicewereldkampioen Kroatië de volgende tegenstander

Volg het WK 2022 tot en met 18 december op Sporza.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het wereldkampioenschap voetbal, de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over dit WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top