Harry Kane, de meest complete spits van het WK?

Sport | Tegen Senegal liet Engeland niets aan het toeval over en won het makkelijk met 3-0. Sinds de start van het WK maken de Three Lions indruk op aanvallend vlak, met Harry Kane op de eerste plaats. De spits van Tottenham toont zich als een zeer complete speler; hij kan verdedigen, passen en scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We zitten al in de blessuretijd van de eerste helft wanneer Harry Kane de bal in de netten van de tegenstander mikt. Dankzij dit doelpunt staat Engeland aan de leiding met 2-0 en zijn de kwartfinales bijna een zekerheid. Kwatongen beweren dat het best wel lang duurde vooraleer Kane zijn weg naar het Senegalese doel vond, zeker omdat de speler tijdens de groepsfase geen enkel doelpunt lukte.

Hoewel Kane inderdaad niet scoorde tegen Iran, Wales en de Verenigde Staten, is de speler bijzonder interessant en nuttig voor zijn team. Met drie assists is hij immers momenteel de beste passer ter wereld, het ultieme bewijs dat een aanvaller er niet alleen is om te scoren.

Polyvalent

Kane heeft de gave om zowel met zijn linker- als rechtervoet als zijn hoofd goed te kunnen scoren. Dit alles doet hij zonder zijn positie op het veld te vergeten en daarom is de spits geliefd bij zijn teamgenoten. Bovendien aarzelt Kane, die graag in het strafschopgebied vertoeft, nooit om een doelpunt te maken, zelfs als hij ver van de zestien is. Daarom vormt de Engelsman op elke positie in het veld een gevaar voor de tegenstander.

Hoe dan ook is Kane een mobiele speler. Wat hem bovendien nog verradelijker maakt, is dat hij regelmatig als valse negen speelt. Een "valse negen" oftewel "valse spits" is een spits die bij een aanval zich laat zakken naar het middenveld om daar een aanval vanuit een andere flank in de steigers te zetten. Messi was de pionier van deze techniek, maar tegenwoordig bedienen steeds meer ploegen zich ervan. Het staat in ieder geval vast dat Kane met collega's als Saka en Rashford om hem heen (elk goed voor 3 doelpunten) flink wat schade kan aanrichten.

"Harry Kane heeft altijd deze kwaliteit van passen gehad. Hij is een even goede passer als een afwerker en is dat altijd geweest. Zolang hij spelers om zich heen heeft die ruimte innemen, zal Harry de juiste passes vinden”, merkte zijn coach Gareth Southgate al in 2020 op.

Topscorer van de selectie?

Met 52 doelpunten in de selectie sinds zijn prestatie tegen Senegal, nadert Harry Kane het record van een zekere Wayne Rooney, auteur van 53 goals in de witte trui. Tegen Frankrijk kon Kane daardoor de vroegere glorie van Perfidious Albion evenaren of zelfs overtreffen. Een behoorlijke prestatie voor een speler die nogal traag aan zijn carrière begon.

Op slechts 29-jarige leeftijd is het in ieder geval zo goed als zeker dat Kane Rooney zal inhalen, maar de Engelsen hopen uiteraard dat dit al zal lukken tijdens dit Qatarese toernooi. Kane's consistentie zou de Three Lions kunnen (moeten?) helpen bij het binnenhalen van een wereldtitel die hen al 56 jaar is ontgaan. Frankrijk, dat zaterdag tegen hen opkomt, zal een bijzonder taaie tegenstander zijn, maar de defensieve kwetsbaarheid van Les Blues (ze hebben in elke wedstrijd doelpunten moeten incasseren) zal misschien de ideale opponent zijn voor Kane. De tijd zal het leren!

Volg het WK 2022 tot en met 18 december op Sporza.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het wereldkampioenschap voetbal, de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over dit WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top