Kylian Mbappé, binnenkort topscorer in de geschiedenis van het Franse team... en het WK?

Sport | Je kon er tegen Polen moeilijk naast kijken: Kylian Mbappé was met twee doelpunten opnieuw beslissend voor het Franse team in dit WK 2022. De superster van Paris Saint-Germain blijft zijn grenzen verleggen en kan proberen om de records van Olivier Giroud en zelfs Miroslav Klose te verbreken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Negen van de slechts drieëntwintig doelpunten in het WK scoren, dat is een prestatie waar Mbappé trots op mag zijn. Dankzij zijn dubbelslag van deze zondag in de achtste finales tegen Polen haalde Kylian Mbappé Cristiano Ronaldo in (8 goals) en staat hij op gelijke hoogte met Lionel Messi op de ranglijst van de topscorers in de geschiedenis van het WK. Dit alles heeft Mbappé slechts met twee WK-deelnames klaargespeeld. Aangezien dit WK voor Les Bleus nog niet voorbij is, dromen sommige zuiderburen er al luidop van dat de PSG-topper Miroslav Klose van de troon stoot.

Zoals Thomas Müller

Als Mbappé zich wil meten met Thomas Müller, zal hij nog zeker 7 WK-doelpunten moeten maken om de voormalige spits van de Mannschaft te evenaren. In 2014 had de Duitser zelfs 16 WK-goals gemaakt, één meer dan de Braziliaanse topvoetballer Ronaldo. De voormalige Bayern München-speler had vier Wereldbekers nodig om dit nieuwe record te vestigen. Vermoedelijk zal Mbappé ook zoveel WK's nodig hebben om het Duitse record te verbreken.

Verschillende spelers hebben in het verleden echter bewezen dat het moeilijk is om in de loop van hun carrière hetzelfde speltempo aan te houden. Niemand minder dan Thomas Müller is hier het beste voorbeeld van. De Duitser had op 24-jarige leeftijd al 10 WK-doelpunten gemaakt. Op 33-jarige leeftijd en met nog twee extra WK's op zijn actief, is de Beierse speler niet geëvolueerd.

Wonderkind

Nu rest er nog maar één doelpunt voor Kylian Mbappé om in de top 10 van topschutters aller tijden te komen. Dat zou aanstaande zaterdag kunnen gebeuren tegen Engeland in de kwartfinales. Hoewel hij van dit WK al de topscorer is, maakt de Fransman van zulke titels geen prioriteit: "Het enige doel voor mij is het WK winnen, en nu al de volgende wedstrijd. Dat is het enige waar ik van droom. Ik kwam om het WK te winnen, niet om de topscorerstitel te winnen. Als ik die win, zal ik natuurlijk blij zijn, maar dat is niet waarom ik hier ben. Ik ben hier om te winnen met het Franse team."

De bij AS Monaco opgeleide centrumspits, die ondertussen 33 doelpunten in 63 caps op zijn actief heeft, moet voorlopig nog een andere voetbalgrootheid voor zich dulden. Zijn teamgenoot Olivier Giroud wist met 52 WK-doelpunten de meest effectieve Franse speler ooit te worden, voor een zekere Thierry Henry. Met zijn 52 goals weet de spits van AC Milan echter dat het jonge wonderkind Mbappé niet lang meer zal nodig hebben om hem in te halen. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat Kylian Mbappé geschiedenis schrijft.

Volg het WK 2022 tot en met 18 december op Sporza.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het wereldkampioenschap voetbal, de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over dit WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top