RWDM zoekt naar beterschap tegen U23-teams: "Heb er geen verklaring voor"

Sport | RWDM speelt zaterdagavond in eigen huis tegen Club NXT. Voor de Brusselaars is puntenverlies eigenlijk onaanvaarbaar na het pijnlijke 2-0 verlies van vorig weekend bij Jong Genk. Maar RWDM heeft voorlopig geen al te beste status tegen de beloftenteams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de vijf confrontaties die RWDM al had met de U23-teams haalde het slechts vijf punten. Uit bij SL16 FC werd er vlot gewonnen (1-4), maar uit bij Jong Genk én bij Club NXT (de tegenstander van vanavond) moesten de Brusselaars met een nederlaag weer de bus op.

Ook in de thuisduels liep het nog niet van een leien dakje. Zo kwamen RSCA Futures én Jong Genk eerder dit seizoen al gelijkspelen in het Edmond Machtensstadion. Opvallend, want RWDM verloor ook gewoon nog maar vier punten in eigen huis. Afwachten of Club NXT daar nog wat verliespunten aan toevoegt straks.

Coach Vincent Euvrard hoopt alvast dat zijn team stilaan lessen getrokken heeft uit de vorige confrontaties met de beloftenteams.  De ploeg weet dat het de intensiteit van dit soort wedstrijden moet verhogen, maar ik begrijp ook niet waarom het zo moeilijk lukt tegen de belofenteams", vertelt hij in La Capitale. "Ik heb er geen verklaring voor. En als ik het antwoord toch had, dan zou de oplossing al gegeven zijn..."

Tegen de profteams doet RWDM het alvast een pak beter. Enkel in Lommel werd er verloren (2-1) terwijl Virton en Beveren voorlopig de enige profteams waren die de Brusselaars op een gelijkspel konden houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top