Bracconi (Virton) kroont Lommel tot "beste team van de reeks"

Sport | Zaterdag staan de twee groenwitte teams wederom tegenover elkaar in de Challenger Pro League. En het verleden heeft al vaak uitgewezen dat de thuisploeg bij een confrontatie tussen RE Virton en Lommel vaak aan het langste eind trekt. Toch is Virtoncoach Christian Bracconi meer dan op zijn hoede voor het bezoek van de Limburgers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton speelde - sinds de samensmelting tussen Overpelt en Lommel - al 12x gastheer voor de Limburgers en zeven keer resulteerde dat in een thuisoverwinning; Lommel kon amper 2x winnen in Luxemburg. In Limburg zijn de rollen helemaal omgekeerd. Bij de 13 bezoekjes die Virton al aan het Soevereinstadion bracht, kon het slechts 2x winnen terwijl Lommel thuis tien keer victorie kraaide.

Op karakter

Op de zestiende speeldag staat de match dus weer in Virton geprogrammeerd, maar toch wil Virtoncoach Christian Bracconi de favorietenrol bij Lommel leggen. Niet geheel onlogisch, gezien de dramatische vorm waarin Virton verkeert. Maar dat is niet de hoofdreden voor Bracconi.

"Voor mij is Lommel de beste ploeg van de reeks", stelde de Corsicaan bij La Meuse. "Ze spelen heel leuk voetbal en ze hebben heel wat individueel talent. Maar het elftal is nog wel heel jong en daar ligt misschien wel onze kans. We zullen grinta moeten combineren met atletisch vermogen om hen af te stoppen."

In de heenmatch lukte dat alvast niet, want toen verloor Virton met 3-1 in Noord-Limburg." Nochtans hebben we toen ook al wel getoond dat we ze kunnen irriteren. Hopelijk lukt het ons nu wel om ze te kloppen."

Mathematisch...

Een overwinning zal alvast nodig zijn om nog enige aanspraak te maken op de zesde plaats. Bij een nieuwe verliesmatch zou Virton nog voor de winterstop veroordeeld kunnen worden tot de Play-Downs, maar binnenin zullen de Luxemburgers ook al wel weten dat deelname aan die degradatiepoule nu al zo goed als zeker is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top