Zuid-Korea en Son stoten door naar de achtste finales

Sport | Het Zuid-Koreaanse nationale voetbalelftal heeft zich kunnen kwalificeren voor de achtste finales van het WK in Qatar. De ploeg van coach Paulo Bento heeft zich voorbij Portugal weten te wurmen (2-1) en mag zich nu opmaken om tegen Brazilië te spelen. Sterspeler Son Heung-min dankt de goden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie voor de start van het WK had geopperd dat Zuid-Korea ten koste van Ghana en Uruguay zou doorstoten naar de achtste finales werd in sommige bruine kroegen voor gek verklaard. Toch is dat exact wat er gebeurde. Zuid-Korea nam het gisteravond op tegen Portugal en wist het Europese land immers over de knie te leggen dankzij een goal in de blessuretijd. Kort na de goal ging het fluitsignaal en vielen de Zuid-Koreanen elkaar in de armen. De Zuid-Koreaanse sterspeler Son Heung-min deelde in de vreugde en bereikt zijn doel: met Zuid-Korea doorstoten naar de volgende ronde.

Uitgelaten

De dertigjarige Son had met zijn assist voor de 2-1 een belangrijk aandeel in de zege. Na de match deed hij dan ook zeer uitgelaten zijn verhaal tegenover de pers. "Het was een ongelooflijke wedstrijd. We verdienden het niet om te verliezen en hebben recht op de drie punten. Het was een moeilijke partij en we moesten dodelijk efficiënt zijn, zeker op het einde", klonk het. "Ik ben erg trots en blij. Het is voor dit soort momenten en emoties dat we van voetbal houden. Dit is een fantastische sport waarin ook kleine teams kunnen winnen van grotere ploegen. Kijk maar naar Japan, dat ook doorgaat naar de volgende ronde."

Het scheelde overigens niet veel of de speler van Tottenham Hotspur had niet kunnen deelnemen aan deze editie van het wereldkampioenschap. Son onderging begin november immers een operatie aan zijn oogkas en draagt voorlopig een masker tijdens voetbalwedstrijden. Mede dankzij zijn inzet op het WK kan zijn vaderland doorstoten naar de volgende ronde, iets wat niet lukte in 2014 en 2018.

Op naar een nieuwe overwinning?

In de volgende ronde zal Zuid-Korea het opnemen tegen Brazilië, de favoriet om het WK in Qatar te winnen. Het wordt een lastige opdracht voor het Song en co., maar geen onmogelijke. Dat Zuid-Korea boven zichzelf kan uitstijgen, heeft het land in het verleden al meermaals bewezen. In 2002 bijvoorbeeld: toen wist het land tot de halve finales van het WK door te stoten. Zuid-Korea had toen ook kleppers zoals Italië en Spanje de deur gewezen en enkel Duitsland bleek toen te sterk te zijn.

“We zullen ons best doen tegen Brazilië”, klonk het stellig bij Song na afloop van de partij. “Niemand weet wat er in voetbal kan gebeuren… Weet je, ik ben trots op de deze spelersgroep. Ik ween momenteel van blijdschap. We hebben hier zo lang op gewacht en geloofden ook in onze kansen. Ik wil mijn teamgenoten ook bedanken, want soms kon ik niet alles geven en hebben zij mijn taken overgenomen. Nu we de volgende ronde hebben bereikt, zullen we ons best doen om nog verder in het toernooi te geraken.” Pickx duimt alvast!

Speelschema achtste finales:
  • Nederland - VS (zaterdag om 16u op Eén)
  • Argentinië - Australië (zaterdag om 20u op Eén)
  • Frankrijk - Polen (zondag om 16u op Eén)
  • Engeland - Senegal (zondag om 20u op Eén)
  • Japan - Kroatië (maandag om 16u op Eén)
  • Brazilië - Zuid-Korea (maandag om 20u op Eén)
  • Marokko - Spanje (dinsdag om 16u op Eén)
  • Portugal - Zwitserland (dinsdag om 20u op Eén)
Blijf het WK 2022 op de voet volgen via Sporza op Eén. Je kan het laatste nieuws over het WK ook terugvinden op Pickx.be.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top