De wedstrijden van de achtste finales op het WK zijn bekend

Sport | De groepsfase van het WK ligt achter de rug. Daarin waren de nodige verrassingen, want ploegen als Denemarken, België, Duitsland en Uruguay werden uitgeschakeld. Hierdoor zitten er de nodige verrassende teams in de achtste finales. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nederland opent de debatten met op zaterdag om 16u een achtste finale tegen de Verenigde Staten. Oranje boekte een 7 op 9 en Cody Gakpo steekt in een bloedvorm met drie doelpunten. Nederland kreeg al veel kritiek vanwege het spelniveau, maar Louis van Gaal blijft vol vertrouwen. De VS zijn echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Met hun energieke manier van voetballen maakten zij indruk in de groepsfase. Smaakmaker Christian Pulisic is fit en het zou wel eens een spannend duel kunnen worden.

Mbappé versus Lewandowski

Om 20u nemen Argentinië en Australië het tegen elkaar op. De Argentijn wisten op het juiste moment de rug te rechten en ze plaatsten zich voor de achtste finales. Lionel Messi, die zijn 1000ste wedstrijd uit zijn carrière speelt, krijgt met de Socceroos een haalbare tegenstander voorgeschoteld. Van onderschatting kan echter geen sprake zijn. Saudi-Arabië bewees op de eerste speeldag dat Argentinië niet mag verslappen. Met Australië en mogelijk de VS of Nederland in de volgende ronde ligt de weg naar de halve finales open voor de Argentijnen.

Zondag is het de beurt aan Frankrijk. De Fransen maakten al indruk dit WK, waar vooral Kylian Mbappé in een bloedvorm verkeert. Hij scoorde al drie keer. Les Bleus moeten normaal vlot kunnen winnen van Polen, dat ondanks de kwalificatie weinig indruk maakte. Of kan Robert Lewandowski de wereld verrassen door de Fransen naar huis te sturen?

Engeland staat voor een gevaarlijke opdracht. Senegal is de Afrikaanse kampioen en maakte eerder Nederland al het leven zuur. Engeland teert op een ongeziene weelde in de aanval en met 9 gescoorde doelpunten zijn ze zeer trefzeker op dit WK. Senegal wil echter geschiedenis schrijven en net als 20 jaar geleden doorstoten naar de kwartfinales.

Speelt Neymar?

Maandag wordt het een pijnlijke dag voor de fans van de Rode Duivels. Kroatië gaat dan de strijd aan met Japan, dat op papier een haalbare tegenstander is. Alleen maakten de Japanners heel veel indruk met stuntzeges tegen Duitsland en Spanje. Kroatië zal ook beter voor de dag moeten komen, want het won maar een keer in de groepsfase. Tegen Marokko en België speelde het telkens 0-0. In de andere achtste finale van de dag kruist Zuid-Korea – dat verrassend genoeg Uruguay met een beter doelsaldo wist af te houden - de degens met Brazilië. De Goddelijke Kanaries zijn de grote favoriet en kwamen de groepsfase met groot gemak door. Het is vooral uitkijken of Neymar, die in de eerste wedstrijd tegen Servië met een enkelblessure uitviel, in actie zal komen.

Dinsdag geeft Marokko Spanje partij. Marokko toont zich als een ijzersterk geheel en incasseerde nog maar een tegendoelpunt. De Marokkanen wisten te winnen van België en hielden ook Kroatië in bedwang. Spanje is dus gewaarschuwd. Zij begonnen indrukwekkend aan het WK met een 7-0-zege tegen Costa Rica, maar nadien speelde het gelijk tegen Duitsland en verloor het van Japan. De Spanjaarden gaan goed voor de dag moeten komen.

De laatste achtste finale gaat tussen Portugal en Zwitserland. Bij de Portugezen waren ze na twee groepswedstrijden al zeker van de kwalificatie. Cristiano Ronaldo wil na het EK ook een WK op zijn palmares schrijven en met Zwitserland volgt een heel zware tegenstander. Zij maakten indruk tegen Servië, die met enkele knappe goals naar huis werden gestuurd.

Speelschema:

  • Nederland - VS (zaterdag om 16u op Eén)
  • Argentinië - Australië (zaterdag om 20u op Eén)
  • Frankrijk - Polen (zondag om 16u op  Eén)
  • Engeland - Senegal (zondag om 20u op Eén)
  • Japan - Kroatië (maandag om 16u op Eén)
  • Brazilië - Zuid-Korea (maandag om 20u op Eén)
  • Marokko - Spanje (dinsdag om 16u op Eén)
  • Portugal - Zwitserland (dinsdag om 20u op Eén)
Blijf het WK 2022 op de voet volgen via Eén. Je kan het laatste nieuws over het WK ook terugvinden op Pickx.be.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top