Lionel Messi viert record bij Argentinië met kwalificatie voor tweede ronde

Sport | Alsof Lionel Messi nog niet genoeg records op zijn CV heeft staan, mocht hij er gisterenavond tegen Polen alvast eentje bij schrijven. Zo is hij nu de Argentijn met de meeste WK-duels op de teller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Messi heeft niemand minder dan grootmeester Diego Maradona voorbijgestoken als Argentijn met de meeste WK-wedstrijden. Na de match tegen Polen staat zijn teller nu op 22 WK-matchen. "Het is leuk om zo een record te breken", zei Messi na de wedstrijd. "Ik denk dat Diego superblij zou zijn voor mij. Hij heeft altijd veel affectie voor me getoond."

Opnieuw geloof in kers op de taart

Zonder ongelukken wordt dat aantal aangedikt met een match meer, vermits Argentinië zich wist te plaatsen voor de tweede ronde op het WK. Daarin wacht een confrontatie met Australië. Messi is alvast op zijn hoede. "Ongeacht de tegenstander wordt alles nu moeilijk. We hebben tegen Saudi-Arabië gezien dat elke tegenstander een goede match tegen ons kan spelen en ons kan verslaan."

En zo zijn Messi en Argentinië, na de uitschuiver tegen Saudi-Arabië, nog niet uitgezongen op dit WK. De ultieme tango in Doha blijft voorlopig duren. Het geloof in een eerste Argentijnse wereldtitel sinds 1986 is opnieuw aangewakkerd. Vorige zomer pakte Messi met Argentinië zijn eerste prijs, toen de Copa America werd gewonnen. Nu moet de oppergaai in Qatar gevonden worden als kers op de taart.

Bondscoach Lionel Scaloni waakt echter voor de vroegtijdige euforie. “Wie denkt dat wij alleen op basis van deze wedstrijd het WK gaan winnen, heeft het mis”, zei hij. “Nee, we zijn niet de grote titelfavoriet.”

Van frustratie naar een knuffel

In zijn recordmatch liet Messi zich ook van zijn slechtste kant zien. Een paar minuten voor affluiten weigerde Messi de hand van Robert Lewandowski te schudden na een fout. Tot een relletje kwam het gelukkig niet. Na de wedstrijd zocht de Pool Messi op en toen werd er wel geknuffeld. Maar opvallend was het wel.

De reden was eerder in de match te zoeken. De aanvoerder van Argentinië miste tegen Polen een penalty en dat zorgde tijdens de match voor frustratie, gaf hij toe. Het was al de 31e penaltymisser in de carrière van Messi (weliswaar op 137 elfmeters). Opvallend is wel dat uitgerekend Messi de eerste speler is die ooit twee strafschoppen mist op een WK. In 2018 miste hij ook al vanop de stip tegen IJsland. Het ene record is al wat leuker dan het andere…

Lewandowski had overigens ook nog een reden om te lachen na het duel met Argentinië. Met de hakken over de sloot wist Polen eveneens de knock-outfase te bereiken. Mexico rekende weliswaar af met Saudi-Arabië en kwam daardoor qua punten gelijk, maar omdat het door een goal van de Saoedi’s in blessuretijd 2-1 werd, is Polen op doelsaldo door naar de achtste finales, waarin Frankrijk de tegenstander is. “Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik lach na een nederlaag”, zei Lewandowski met een grote glimlach na de match.

Blijf het WK 2022 op de voet volgen via Sporza.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top