Waremme en Aalst mikken beiden op derde competitiezege

Sport | In de Lotto Volley League staat de achtste speeldag voor de deur. Eén van de wedstrijden op het programma wordt het thuisduel van Lindemans Aalst, woensdag om 20u, tegen VBC Waremme.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee overwinningen tegenover vier nederlagen. Aalst en Waremme (in het Nederlands Borgworm) kijken elkaar straks in de ogen met nagenoeg dezelfde cijfers. Al hebben de Oost-Vlamingen tot nu toe meer sets gewonnen (11 tegen 8), toch is het Waremme dat een plekje hoger staat in het klassement. De Luikenaars boekten namelijk twee grotere zeges in het begin van het seizoen. Maar al bij al wordt het moeilijk om vooraf een favoriet aan te stippen en krijgen we woensdag hoogstwaarschijnlijk een duel op het scherpst van de snee.

Aalst verloor dan wel zijn heenmatch van de achtste finales van de Challenge Cup tegen Omonia Nicosia, het bewees andermaal dat het een moeilijk te manoeuvreren ploeg is. Nicosia won met 3-1, niemand slaagde er tot dusver in dit seizoen om de Oost-Vlamingen te kloppen in drie sets. Dat kunnen ze bij Waremme niet zeggen. De Luikse ploeg verloor dit jaar al drie keer met 3-0-cijfers. Er zal dus strijd geleverd moeten worden, wil Waremme met de volle buit naar huis weerkeren.

Volg de Lotto Volley League wedstrijd tussen Aalst en Waremme deze woensdag 7 december om 20u25 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Nog meer nieuws over de Lotto Volley League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top