Takefusa Kubo: Japanner met een hart voor Spanje

Voetbal | Na de stuntzege tegen Duitsland verloor Japan in zijn tweede groepsmatch even opmerkelijk van Costa Rica. Hierdoor heeft Japan in zijn laatste groepsmatch tegen Spanje nog nood aan een minstens een gelijkspel om zeker te zijn van de tweede ronde. Voor Takefusa Kubo, die actief is in Spanje, wordt het een speciaal treffen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kubo kreeg in de opener tegen Duitsland, die met 2-1 gewonnen werd, nog een basisplaats bij Japan. Maar tegen Costa Rica bleef hij een hele match gekluisterd op de bank. “Misschien werd er net iets te veel geroteerd en werd Costa Rica onderschat. Ze speelden alsof ze niets te verliezen hadden, iets wat wij deden tegen Duitsland”, aldus Kubo.

Hierdoor wordt de match tegen Spanje nog een nagelbijter. Speelt Japan gelijk of wint het van La Roja, dan is het zeker van de tweede ronde. Bij verlies wordt het bang afwachten en kijken wat het duel tussen Costa Rica en Duitsland oplevert. “Het beste aan Japan is dat wij ons makkelijk kunnen aanpassen aan eender welke tegenstander. Eender tegen wie we spelen, we zullen geen drie doelpunten tegen krijgen. Ons team is namelijk niet zo makkelijk uit verband te spelen”, zegt Kubo nog.

“Belangrijkste match van mijn leven”

Voor Kubo wordt de confrontatie met Spanje een heel speciale. De Japanner vertoeft sinds 2019 onafgebroken in Spanje en kende voordien ook al een passage doorheen het Iberische schiereiland. De nu 21-jarige Kubo trok reeds op zijn tien jaar naar FC Barcelona. Daar speelde hij aan de zijde van Ansu Fati alles kapot bij de U12. Kubo, die toen toepasselijk omgedoopt werd tot de Japanse Messi, was toen goed voor 76 goals, Fati scoorde er 56. Ook Eric Garcia, verdediger bij Spanje, maakte deel uit van deze succesvolle jeugdploeg.

Maar het leven in Catalonië werd in 2015 abrupt beëindigd toen Barcelona gestraft werd door de FIFA wegens inbreuken op de regels rond het aantrekken van minderjarige buitenlandse spelers. Voor Kubo zat er niets anders op dan terug te keren naar zijn geboorteland. Maar in de zomer van 2019 volgde een tweede passage, deze keer bij Real Madrid. De Koninklijke leende Kubo meerdere malen uit. Zo vertoefde hij twee keer bij Mallorca, en één keer bij Villarreal en Getafe. Afgelopen zomer plukte Real Sociedad Kubo weg uit Madrid, al heeft Real nog steeds 50 procent eigendom over de contractuele rechten van Kubo en heeft het ook nog een terugkoopclausule.

De Japanse vleugelaanvaller heeft alleszins veel zin in de ontmoeting met Spanje. “Dit wordt de belangrijkste match van mijn leven. Hopelijk kan ik het winnende doelpunt scoren”, aldus Kubo.

Bekijk de ontknoping in Groep E van dit WK 2022, met Japan - Spanje en Costa Rica- Duitsland, deze donderdag 1 december vanaf 20u op Sporza (Eén en Ketnet).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Lees hier meer over Takefusa Kubo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top