Waarom Kevin De Bruyne de malaise bij de Rode Duivels belichaamt

Sport | Kevin De Bruyne is een sleutelfiguur bij de Rode Duivels, maar ook de metronoom van de ploeg ging kopje onder tegen Marokko. Een onzichtbare De Bruyne lijkt al het hele WK niet in zijn gewone doen. Wat is er aan de hand?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als een Cristiano Ronaldo heeft Kevin De Bruyne zijn carrière gebouwd op hard werken, zijn onmiskenbaar talent en de wil om te winnen. Maar sinds het begin van het WK 2022 lijkt de Manchester City-speler niet echt in zijn element. De Rode Duivel is ver verwijderd van zijn beste vorm. De frustratie is voelbaar en hij lijkt het al voorbarig opgegeven te hebben.

Onmondig

Tegen Marokko leverde de man die de dirigent van Roberto Martinez zou moeten zijn weer een matige prestatie af. De aanvallende middenvelder, die zondag wat lager werd opgesteld, leed veel balverlies en maakte enkele atypische fouten op offensief vlak. 's Werelds beste middenvelder was onherkenbaar.

Ter zijner verdediging: het spel van België is zeker veel minder sprankelend dan dat van de Citizens. KDB moet zich aanpassen aan het niveau van zijn ploeggenoten en van verder op het veld opbouwen. Maar het meest opvallende is ongetwijfeld zijn gedrag op het veld. De voormalige speler van Racing Genk stoort zich zichtbaar aan het spel van de Duivels en aarzelt niet om zijn ongenoegen te uiten.

Mentaliteit

En dat gebeurt niet alleen op het veld, want hij heeft zich in diverse media ook uitgelaten over de kansen van ons nationale elftal op dit WK. Hij was erg hard in zijn commentaar, benadrukte de hoge leeftijd van de ploeg en het niveau van de verdediging. Natuurlijk kwamen die uitspraken als een boemerang terug in zijn gezicht na de verloren wedstrijd tegen Marokko. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen lieten de kans niet liggen om op hun beurt hun ongenoegen te uiten over de kritiek op hun persoon.

Aan de vooravond van een cruciale wedstrijd tegen Kroatië is het nu zaak om de plooien glad te strijken. De eerste helft tegen Marokko toonde aan dat België nog veel kwaliteiten heeft. Het is aan onze nummer 7 en zijn teamgenoten om teamgeest te tonen. Alleen dan is het mogelijk om de finalisten van het vorige WK te verslaan.

De Rode Duivels spelen op donderdag 1 december hun derde WK-wedstrijd tegen Kroatië, een wedstrijd die te volgen is vanaf 15u10 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top