Metamorfose! Grosjean duwt Deinze naar top zes met vijfde zege in zes duels

Sport | KMSK Deinze won zaterdag met 1-2 op het veld van SL16 FC en staat voor het eerst sinds speeldag 3 nog eens in de top zes. De Oost-Vlamingen kunnen straks nog wel bijgebeend worden door Lommel SK; maar de Limburgers moeten dan wel gaan winnen op het veld van competitieleider SK Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe dan ook staat SK Deinze na speeldag 15 weer helemaal 'tussen de mensen'. En dat hebben de Tigers niet in het minst te danken aan Marc Grosjean. De ervaren Luikenaar werd eind oktober aangesteld als de nieuwe T1 en sindsdien puurde het vooraf zwalpende Deinze plots een bijzonder fraaie 16 op 18. Enkel bij Jong Genk kon er niet gewonnen worden (0-0), maar met vijf overwinningen uit zes wedstrijden (het bekerduel tegen Eupen meegeteld) oogt het rapport onder Grosjean ronduit indrukwekkend.

Zeker als je de statistieken vergelijkt met die van voorganger Takahisa Shiraishi en tussenpaus Antonio Caldéron. Shiraishi liet in de eerste zes competitieduels een bijzonder magere vijf op achttien optekenen terwijl zijn vervanger (ad-interim) Caldéron ook amper een drie op twaalf op z'n rapport liet zetten.

Takahisa Shiraishi: 5 op 18 / doelsaldo -5
Antonio Caldéron: 3 op 12 / doelsaldo -2
Marc Grosjean: 13 op 15 / doelsaldo + 6 (+ bekerwinst tegen Eupen)

Het succes van Grosjean is in grote mate te danken aan de duidelijke visie die hij overbrengt aan zijn spelers. Iedereen lijkt nu te weten wat hem te doen staat en dat lijkt van dit Deinze plots een onklopbare machine te maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top