Iljo Keisse krijgt keizerlijk afscheid in het Kuipke

Sport |

Iljo Keisse nam donderdagavond afscheid van zijn Kuipke in Gent, waar hij zoveel successen behaalde. Het evenement ‘Merci Iljooo’ maakte alle beloftes waar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heel wat mensen in het Kuipke in Gent op donderdagavond, maar de ster van de avond was Iljo Keisse. In het bijzijn van duizenden supporters, grote namen uit de wielersport, zijn familie en ex-ploeggenoten zette Iljo Keisse definitief een streep onder zijn lange carrière en dat in de arena waar hij jarenlang zo heeft geschitterd. Een mooie afsluiter voor de baanspecialist en zevenvoudig winnaar van de Zesdaagse van Gent, waaraan hij enkele dagen geleden nog voor het laatst deelnam.

“Maf. Ik ben sprakeloos. Het is de allermooiste dag uit mijn carrière. Dit is echt zot. Wat het allemaal zou worden, wist ik niet vooraf, maar ik zag wel snel welke proporties het allemaal aan het aannemen was (…) Ik vind het fantastisch dat iedereen dat voor mij heeft willen doen. Ik dank mijn familie en Patrick Lefevere.” Keisse bedankte iedereen “voor alle mooie momenten”.

Hulde van Evenepoel

Iljo Keisse was er niet om met zijn vingers te draaien. Hij nam nog een laatste keer afscheid van het professionele wielrennen zoals hij zo graag doet, op een fiets. Team België, met naast Keisse onder meer Jasper De Buyst, Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche, nam het in verschillende wedstrijden op tegen Team International, met onder meer Mark Cavendish, Niki Terpstra en Michael Mørkøv.

Tussen de muzikale intermezzo’s en beelden uit de carrière van de “Keizer” door, brachten verschillende Belgische wielrenners een eerbetoon aan Iljo, onder hen Philippe Gilbert, Tom Boonen en Remco Evenepoel. Die laatste kwam speciaal terug uit Spanje om afscheid te nemen van zijn ploegmakker. Als dank bracht hij een gigantische foto van het moment dat ze arm in arm in Binche-Chimay-Binche aankwamen. “Een cadeautje voor mijn vader (...) Hij heeft alles voor mij gedaan in mijn eerste jaar en mij alles geleerd op en naast de fiets.”

Na dit onvergetelijke feest, staat Keisse voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Op 5 december reist hij naar Calpe, Spanje, voor het eerste trainingskamp als sportief directeur van Soudal-Quick-Step.

Herbekijk 'Merci Iljooo’ deze vrijdag 25 november vanaf 14u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top