Kan Brazilië het WK winnen zonder Neymar?

Sport | Brazilië heeft in zijn eerste WK-wedstrijd tegen Servië de verwachtingen ingelost. Ze wisten met 2-0 te winnen en maakten ook veel indruk. De score had nog een stuk hoger kunnen oplopen. Achteraf was er ook de nodige angst, want Neymar moest geblesseerd naar de kant. Plots is er onzekerheid bij Brazilië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brazilië speelde een prachtige tweede helft, met als orgelpunt het fantastisch doelpunt van Richarlison. Het was de kers op de taart. Toch ging het nadien vooral over de blessure van sterspeler Neymar.

De speler van PSG kreeg in de tweede helft af te rekenen met een stevige tackle. Neymar verliet in tranen het veld. De aanvaller kreeg al een verdict te horen: een verstuikte enkel. Neymar weet nog niet hoe lang hij aan de kant zal staan. De teamarts liet al weten dat die diagnose pas over 24 tot 48 uur kan gesteld worden. Het WK zal mogelijk niet in gevaar komen, maar het lijkt wel vast te staan dat Neymar toch één of meerdere matchen moet missen.

Een leider op en naast het veld

Een lange onbeschikbaarheid van Neymar zou uiteraard een fikse tegenvaller zijn voor de Goddelijke Kanaries. De 30-jarige superster is omwille van zijn voetballende kwaliteiten uiteraard een leider en hij boezemt de tegenstanders de nodige angst in. Omdat de verdedigers vooral Neymar in bedwang willen houden, komt er ruimte vrij voor de andere aanvallers.

Neymar is ook graag gezien in de spelersgroep van Brazilië. Hij zorgt er voor de nodige sfeer. Als hij een tijdje buiten strijd zou zijn, weten zij ook dat dit een domper is voor hun kansen op het winnen van de wereldtitel. In 2014 bleek dat ook al het geval te zijn. Neymar viel toen in de kwartfinales tegen Colombia uit met een blessure en Brazilië zag WK-winst verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Weelde

Neymar is dus bijzonder belangrijk voor de Brazilianen, maar bondscoach Tite heeft wel nog een indrukwekkend arsenaal aan aanvallend talent achter de hand. Zo mochten in de tweede helft Gabriel Jesus, Antony, Rodrygo en Gabriel Martinelli in het veld komen voor Vinicius Jr., Raphinha, Richarlison en Neymar. Geen enkel land heeft dergelijke weelde.

Brazilië heeft dus wel nog wat opties om Neymar te vervangen. Elke voetballiefhebber hoopt dat de ervaren aanvaller, die mogelijk zijn laatste WK afwerkt, snel weer fit is. Een WK heeft nood aan zijn sterspelers en Neymar is ongetwijfeld één van de beste voetballers in Qatar.

Volg de tweede poulewedstrijd van Brazilië tegen Zwitserland op dit WK 2022 op maandag 28 november vanaf 11u (voorbeschouwing vanaf 10u40) op Canvas.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top