Deze spelers kwamen net als Lukaku bij de Rode Duivels geblesseerd toe op het WK

Sport | Pas in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Kroatië zal Romelu Lukaku in actie komen. Neemt de ploeg daarmee een risico? Of net niet? Het is namelijk niet de eerste keer dat een topspeler het WK aanvat met een blessure.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zidane

Na winst op het WK in 1998 op eigen bodem zakte Frankrijk vol vertrouwen af naar Zuid-Korea voor een WK waarin ze opnieuw favoriet waren. Maar toch verliep niet alles volgens plan voor Les Bleus. Tijdens de laatste oefenwedstrijd liep Zidane een blessure aan de quadriceps op en moest hij twee groepswedstrijden tegen Senegal (0-1) en Uruguay (0-0) op de bank zitten. Roger Lemerre liet hem tegen Denemarken wel starten, ondanks het feit dat de topspeler nog niet helemaal fit was. Frankrijk verloor de wedstrijd (0-2) en was meteen uitgeschakeld.

Rooney

In 2006 werd de jonge Wayne Rooney ondanks een blessure opgeroepen voor het WK in Duitsland. De Three Lions hoopten op een wonder... en dat kwam er. Hij speelde niet mee in de eerste wedstrijd, in de tweede match kwam hij een half uur in actie. Hij vond zijn vorm snel terug en leidde Engeland naar de kwartfinales, waarin ze na strafschoppen verloren van Portugal. 

Pirlo

Regerend wereldkampioen Italië arriveerde in Zuid-Afrika met Pirlo op de bank. De middenvelder was van groot belang voor de Italianen, maar zou later alleen in de derde groepswedstrijd even kunnen spelen. Na nederlagen tegen Paraguay en Nieuw-Zeeland kon Italië zich tegen Slowakije geen volgende nederlaag veroorloven. Het wonder geschiedde evenwel niet en Pirlo kon tot grote teleurstelling van de voetbalnatie onvoldoende het verschil maken. De Slowaken wonnen met 3-2 en Italië was uitgeschakeld.

Robben

Datzelfde jaar raakte Arjen Robben kort voor het WK geblesseerd. De speler van Bayern München miste de eerste twee wedstrijden, maar dat maakte niets uit, want Oranje won en kwalificeerde zich alsnog voor de volgende ronde. Robben was weer 100% in de achtste finales en toonde dat jaar zijn talent door in elke wedstrijd tot en met de finale een beslissende rol te spelen. In de finale moest Nederland het onderspit delven tegen Spanje.

Kompany

In 2018, voor het WK in Rusland, deed Roberto Martinez nog eens beroep op Vincent Kompany, de man die al zo veel blessures opliep. De verdediger speelde niet mee tijdens de wedstrijden in de groepsfase en maakte zijn rentree in de achtste finales. Hoewel hij de Japanners een doelpunt cadeau gaf door een slechte inworp, was zijn fout van weinig belang. Iedereen herinnert zich nog wel hoe die wedstrijd eindigde. Tegen Brazilië speelde Kompany wel een grote rol en waardoor hij de Duivels aan een derde plaats kon helpen.

Volg de eerste wedstrijd van de Rode Duivels tegen Canada op het WK 2022 op woensdag 23 november vanaf 19u30 uur op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top