Kevin De Bruyne, de sleutel voor de Rode Duivels om het ver te schoppen op dit WK

Sport | Eden Hazard was in 2018 de belangrijkste man voor de Rode Duivels. In 2022 zou die rol naar Kevin De Bruyne moeten gaan. KDB is een van de beste ter wereld en zijn vormpeil zal een grote impact hebben op de Duivels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Veel Belgische fans denken dat het WK voor de Rode Duivels er snel op kan zitten. Maar dat is dan zonder er rekening mee te houden dat de Belgen een speler van wereldklasse in hun gelederen hebben die in topvorm is: Kevin De Bruyne. Door de afwezigheid van Karim Benzema en Sadio Mané, respectievelijk eerste en tweede tijdens de jongste Ballon d'Or, is KDB de beste speler ter wereld op dit WK.

Eén speler is natuurlijk niet alles, maar Kevin De Bruyne zal waarschijnlijk de sleutel zijn tot het succes van de Rode Duivels. Als hij zijn huidig vormpeil kan doortrekken in Qatar, zullen zijn teamgenoten van zijn vorm profiteren en ook hun spel kunnen verbeteren.

Vista in plaats van dribbelen

Het is geen geheim dat Kevin De Bruyne uitblinkt in zijn passing. Hij is de koning van de assists en maakt altijd indruk met zijn gave om zijn teamgenoten te vinden, zowel in kleine ruimtes als bij langere ballen. En het zijn niet alleen zijn magische voeten die het doen: het is dankzij zijn vista dat KDB zo precies in zijn passings kan zijn.

Een van de kwaliteiten van Kevin De Bruyne is dat hij het veld constant scant. De middenvelder is zich altijd bewust van de positie van zijn teamgenoten en tegenstanders. Zijn spelintelligentie stelt hem in staat te anticiperen op loopacties, zowel van spelers van zijn eigen team als die van de tegenstander, om te weten wanneer, hoe en waar hij de bal moet passen zodat die optimaal kan worden benut. In plaats van te dribbelen om een man in de wind te zetten, geeft de Belg de voorkeur aan een pass om twee, drie of zelfs vier tegenstanders tegelijk de verkeerde kant op te sturen.

De beste

KDBs seizoenstart bij Manchester City is indrukwekkend op dat gebied. In 19 wedstrijden heeft hij al 13 assists gegeven en 3 doelpunten gescoord. De Rode Duivel behoort duidelijk tot de beste middenvelders ter wereld, als hij al niet gewoon ‘s werelds beste is op dit moment. Ook statistieken liegen niet en ze verklaren waarom De Bruyne tijdens dit WK meer dan ooit een sleutelfiguur zal zijn bij de nationale ploeg.

Hij is een van de spelers die de bal het meest aanraakt en het meeste passen vooruit geeft, maar ook een van de spelers met de meeste schoten op doel. Het is niet verwonderlijk dat het aantal verwachte en gerealiseerde assists bij hem het hoogst is. Tegen Canada, Marokko en Kroatië zal KDB op zijn best zijn en wordt van hem verwacht dat hij beslissend zal zijn.

Volg de eerste wedstrijd van de Rode Duivels tegen Canada op het WK 2022 op woensdag 23 november vanaf 19u30 uur op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top