Kyrie Irving staat tot grote vreugde van Brooklyn Nets terug op het parket

Sport |

Brooklyn Nets mag stilaan wat meer naar boven toe kijken. De tactieken van de nieuwe coach lijken hun vruchten af te werpen. En op de koop toe is point guard Kyrie Irving weer helemaal back into business. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De crisisfase bij de Nets lijkt (althans even) achterwege te zijn. Na zeven wedstrijden werd besloten om coach Steve Nash aan de kant te schuiven. Maar sinds de aanstelling van Jacque Vaughn raakt de machine stilaan meer op toerental. Daar bovenop kunnen ze in New York weer rekenen op Kyrie Irving. Die werd door Brooklyn Nets begin november geschorst voor acht matchen omwille van het promoten van antisemitisch gedachtegoed. Op zijn sociale media maakte Irving promotie voor een documentaire die als antisemitisch wordt ervaren door de Joodse gemeenschap. "Ik wil me oprecht verontschuldigen voor al mijn acties en de tijd die sindsdien is verstreken", zei Irving recent nog.

Twee zeges op een rij

Tijd om de focus dan maar op het basketbal te leggen, zou je denken. Toch vonden er diverse manifestaties plaats aan het Barclays Center, zowel voor als tegen Irving. Bij Brooklyn Nets proberen ze desalniettemin om de blik op het sportieve te werpen. Zeker omdat de club nu twee matchen op een rij ongeslagen is. Zo werd er gewonnen tegen Portland Trail Blazers en Memphis Grizzlies.

Op de court tegen Memphis was Irving goed voor 14 punten en 5 rebounds. Het leek alsof Irving nooit was weggeweest. De Grizzlies werden overigens niet meteen geholpen door de vele afwezigen. Zo moest de club uit Memphis Ja Morant, Desmond Bane en Jaren Jackson Jr. missen. Het leidde uiteindelijk tot een 127-115-zege van Brooklyn Nets.

Simmons terug naar Philadelphia

De camera’s waren in de partij dan wel op Irving gefocust, het waren enkele ploeggenoten die zich uit de schaduw wisten te basketten. Zo was Ben Simmons goed voor 22 punten, 8 rebounds en 5 assists. Het werd naar statistieken toe de beste match van het seizoen voor de Australiër. Kevin Durant deed overigens nog beter met 26 punten, 7 rebounds en 7 assists.

Komende nacht wacht Simmons een terugkeer naar Philadelphia, waar zijn professionele carrière begonnen is. De Australiër trok dit jaar echter de deur bij de 76ers achter zich dicht. Discussies met enkele ploegmaats deed Simmons beslissen om zich op de transferlijst te plaatsen, ook al had hij nog een vierjarig contract bij Philadelphia. Het wordt met andere woorden een heet weerzien tussen beide partijen.

Het NBA-schema deze week op Eleven Sports:

Woensdag 23 november

Vrijdag 25 november

Zaterdag 26 november

Zondag 27 november

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top