Iljo Keisse krijgt met 'Merci Iljooo' een welverdiend afscheid

Sport | Donderdag 24 november is er een groot feest in het Kuipke in Gent, enkele dagen na de Zesdaagse. Iljko Keisse staat in het middelpunt van de belangstelling, want hij staat op het punt om zijn carrière te beëindigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 39-jarige Iljo Keisse sloot zijn carrière op de best mogelijke manier af door afgelopen zondag in de Kuipke te zegevieren in de Derny van de Zesdaagse van Gent. Het Kuipke is ‘zijn’ thuishaven, waar hij zeven keer zegevierde. Het is dan ook geen toeval dat aanstaande donderdag op die locatie alles in het teken staat van Keisse met het evenement "Merci Iljooo".

Mooie namen

Er komt tal van mooi volk naar het evenement om de carrière van Keisse te eren. De fans zullen bijzonder enthousiast zijn over het programma dat de organisatie heeft weten samen te stellen. Entertainment gekoppeld aan sport.

Op sportief vlak zullen twee teams tegen elkaar strijden: Team België en Team International. Iljo Keisse, Jasper De Buyst, Fabio Van Den Bossche, Stijn Steels, Jules Hesters, Gerben Thijssen, Robbe Ghys en Otto Vergaerde vertegenwoordigen België. Aan de andere kant vinden we Filippo Ganna, Elia Viviani, Michael Mørkøv, Niki Terpstra, Mark Cavendish, Mark Hester, Shane Archbold en Yoeri Havik terug.

Er staan heel wat evenementen op het programma. Er is een derny, achtervolging, scratch, puntenkoers en de 500 meter sprint. Daartussen kunnen de fans ook genieten van meerdere muzikale en artistieke optredens. Het wordt een groot feest. Alles gebeurt onder toeziend oog van de leden van de formatie Quick Step-Alpha Vinyl, de ploeg van Iljo Keisse. Remco Evenepoel omschreef Keisse als "de belangrijkste renner voor mij in het peloton". Hij verdient een mooi afscheid.

Volg 'Merci Iljooo’ deze donderdag 24 november vanaf 20u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top