Kan Brussels stunten tegen Okapi Aalst?

Sport | In de BNXT League nemen Okapi Aalst en Circus Brussels het tegen elkaar op. Het belooft een interessant duel te worden tussen twee teams met een heel andere aanpak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aalst verrast in de BNXT League met vier overwinningen en drie nederlagen, waardoor ze tweede staan na Oostende. Het team is vooral de afgelopen weken zeer goed bezig, want na drie nederlagen wonnen ze nu al vier keer op een rij. In de laatste match werd Belfius Mons-Hainaut met 88-71 verslagen. Ivan Maras onderscheidde zich in die partij met 22 punten.

"Vier op een rij is mooi, maar we gaan niet zweven. In sport moet je altijd rustig blijven, realistisch zijn en hard werken", zei Aalst-coach Thomas Crab tegen Het Laatste Nieuws na de zege tegen Mons.

Niets gaat goed in Brussel

Bij de tegenstander uit Brussel verloopt het minder goed. Ze begonnen nog goed aan het seizoen met een knappe zege tegen Mechelen. Maar sindsdien ging het van kwaad naar erger met het team. Het verloor immers zes keer op rij. De laatste match moest het zelfs een zware nederlaag incasseren tegen Antwerp, dat de Brusselaars met 89-55 wist achter te laten.

Trainer Jean-Marc Jaumin kan wel wat excuses inroepen, want er zijn veel afwezigen. "Iedereen kent de situatie stilaan, waar we doorheen moeten. De voorbije dagen hebben we nauwelijks deftig kunnen trainen door de talrijke afwezigen. We hebben vooral gesproken. We halen momenteel geen vijftig procent rendement. Zylka heeft bijvoorbeeld gespeeld. Onze Duitser stond er echt op om op het terrein te staan, maar matchfit is hij nog niet. Pipiras en Ekamba blijven out. Daar kwam nu ook nog eens Domegoj Proleta. Onze Kroatische centerspeler liep een bacteriële infectie op aan de longen”, zei de coach aan Het Laatste Nieuws. De Brusselaars hopen dat het geluk deze keer hun kant zal kiezen tegen Aalst.

Volg de wedstrijd tussen Aalst en Brussels nu vrijdag 25 november vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top