Caruur Volley Gent kan zich in alle rust voorbereiden op confrontatie tegen Menen

Sport | Afgelopen weekend vond de zesde speeldag van de Lotto Volley League plaats. Caruur Volley Gent won toen van Axis Guibertin waardoor de Gentse volleybalclub met 15 op 18 op kop in het klassement staat. Volgende zaterdag neemt Caruur Volley Gent het op tegen Menen en kunnen de Gentenaars hun leidersplaats extra kracht bijzetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De volleyballers van Caruur Volley Gent zitten in een goede flow. Ze hebben al vier wedstrijden op rij gewonnen en staan met een knappe 15 op 18 helemaal bovenaan in het klassement van de Lotto Volley League. Afgelopen weekend namen de Gentse volleyballers het op tegen het Waals-Brabantse collega’s van Axis Guibertin. De partij leek een walk-over te worden voor Caruur Gent nadat ze de eerste twee sets hadden kunnen winnen, maar de volgende twee waren dan weer voor Axis Guibertin. Hierdoor werd er tijdens de vijfde en laatste set op het scherpst van de snee gevolleybald. Caruur Gent kon die set ook winnen waardoor het drie punten mee kon graaien.

Lichter speelschema

De derde en vierde set glipte dus uit de handen van Caruur Volley Gent en daar hebben de Europese wedstrijden volgens coach Jan Van Huffel alles mee te maken. Vooral de laatste wedstrijd tegen Arkas Spor uit het Turkse Izmir eiste volgens de man zijn tol. “De jongens waren na twee sets niet meer zo fris en dat is ergens ook logisch”, klonk het bij Van Huffel in Het Laatste Nieuws. “Dinsdag en donderdag waren lange reisdagen en woensdag vond de wedstrijd plaats, die tevens heel intensief was.”

Maar ondanks dat Gent een paar moeilijke momenten heeft gekend, vond de ploeg toch de nodige veerkracht om drie punten mee naar huis te pakken. De man vond ook dat Axis Guibertin sterk heeft gespeeld en dat bewijst volgens de man dat er in de Lotto League op een hoog niveau wordt gestreden. "Het niveau van onze competitie is zeker niet gedaald", klinkt het. "Er zijn steeds meer teams die alles geven. Wat mij betreft zijn Gent en Guibertin momenteel de twee revelaties van het seizoen."

Dat het Europese parcours van Caruur Volley Gent is gestrand in Turkije is wellicht een goede zaak voor Gent. De komende weken staan er immers heel wat belangrijke wedstrijden op het programma. Zaterdag speelt Caruur Volley Gent bijvoorbeeld tegen Menen en volgende week komt kampioen Roeselare over de vloer. Hopelijk komen de Gentenaren dan wel fris en monter voor de dag.

Volg de Lotto Volley League-wedstrijd tussen Menen en Gent op zaterdag 26 november om 20u25 op Pickx+ Sports 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top