Beerschot lachende derde na Beveren - RWDM; straks vijf teams binnen drie punten?

Sport | De topper tussen SK Beveren en RWDM heeft geen winnaar opgeleverd. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe in een intense, maar geen al te hoogstaande wedstrijd. Door de puntendeling op de Freethiel komt Beerschot (dat eerder op de dag met 1-0 won van Club NXT) weer wat aansluiten bovenin. Ook RSCA Futures en Lierse kunnen straks nog een gouden zaak doen in de strijd om de topplaatsen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Want net zoals bij Beerschot - Club NXT, staan er straks nog twee zespuntenmatchen op de agenda. Zondagnamiddag speelt Lierse op het veld van SK Deinze in een poging om mee te schuiven in het zog van Beerschot en zondagavond trekt RSCA Futures naar Dender met het doel om ook weer tot op twee punten te naderen van de top twee.

Maar wat nog belangrijker kan zijn, is het gegeven dat de kloof met Deinze en Dender groter gemaakt kan worden. Als Lierse en RSCA Futures straks winnen, dan gaan we zo goed als zeker naar een competitie op twee snelheden. De kloof tussen het nummer één en het nummer vijf zou dan maar amper drie punten bedragen terwijl het nummer zes dan al op zeven punten zou volgen.

Cruciale speeldag?

In dat geval gaan Lommel, Club NXT, Deinze, Dender én SL16 FC in de komende wedstrijden moeten strijden voor het laatste (belangrijke) plekje in de promotie play-off terwijl de top vijf zich vooral kan richten op het niet te ver laten uitlopen van de concurrentie.

Beerschot zette in die optiek zaterdagnamiddag al een hele grote stap in wat misschien wel eens de belangrijkste zege van het seizoen zou kunnen geweest zijn. De Mannekes staan nu al acht punten voor op het nummer zes en zitten weer mee in het kielzog van het leidersduo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top