Wie kroont zich tot kampioen in het Extreme E- en WTCR-kampioenschap?

Sport | De afgelopen weken kenden heel wat motorsportcompetities hun ontknoping waarna de wagens en motoren terug op stal gingen. In sommige competities moet er echter nog een kampioen worden aangeduid voordat er sprake is van een winterstop. In de Extreme E- en WTCR-kampioenschappen, bijvoorbeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Extreme E Uruguay

Dit weekend vindt de vijfde en laatste etappe van het tweede seizoen van het Extreme E-kampioenschap plaats. In dit kampioenschap nemen tien duo’s het tegen elkaar op door hun elektrische SUV’s zo snel mogelijk doorheen de meest onherbergzame terreinen in de wereld te jagen.

De vijfde en laatste etappe gaat van start in Uruguay. Daar zal het Zweedse duo (Johan Kristoffersson en Mikaela Ahlin-Kottulinsky), dat momenteel op kop staat, proberen om het kampioenschap te winnen. Ze moeten wel opletten want het eerstvolgende duo, dat bestaat uit Sebastien Loeb en Cristina Gutierrez, doet ook nog mee voor de prijzen. Als Loeb en Gutierrez het kampioenschap echter willen winnen, moeten zij als eerste over de finish rijden en mogen Kristoffersson en Ahlin-Kottulinsky geen extra punten pakken. Benieuwd of dat ook zal lukken…

Volg de vijfde en laatste etappen van het Extreme E-kampioenschap in Uruguay op 26 en 27 november op Eleven Sports 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

WTCR in Saoedi-Arabië

De WTCR-karavaan zal dit weekend halt houden in Djeddah, Saoedi-Arabië, voor voor de negende en laatste manche van het wereldkampioenschap voor touringwagens. Leider Mikel Azcona heeft nog maar vijf punten nodig om het WTCR-kampioenschap te winnen, maar wordt op de hielen gezeten door Nestor Girolami. Die laatste heeft nog 60 punten goed te maken op Azcona terwijl er nog 65 punten te verdelen zijn. De kans dat de Argentijn de Spaanse leider nog voorbijsteekt, lijkt zeer klein maar mathematisch is het wel nog mogelijk.

Volg de eerste race van de beslissende WTCR-etappe op zondag 27 november op Eurosport 1, beschikbaar in het basis tv-aanbod van Pickx. De tweede race is diezelfde dag te volgen op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top