Deinze verwelkomt (even) drie Japanners uit J1-League: "Misschien kunnen ze spelers van Deinze inspireren"

Sport | KMSK Deinze heeft de komst van drie Japanse voetballers aangekondigd. Yuta Miyamoto, Kaito Yasui en Kota Kudo komen een tweetal weken meetrainen in de Dakota Arena. Hun bezoekje kadert in de globale samenwerking die de Deinze-eigenaars van ACA Football Partners willen opzetten met clubs rond de wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Miyamoto (22), Yasui (22) en Kudo (19) komen over van de Japanse eersteklasser Urawa Red Diamonds. Die club eindigde in het afgelopen seizoen achtste in de J1-League, maar won wel de Japanse beker in 2021 én de daaropvolgende Super Cup in 2022.

Het aandeel van de drie jonge Japanners was daarin eerder gering. Miyamoto speelde 15x mee in 34 competitieduels terwijl Yasiu en Kudo het met nog een pak minder minuten moesten doen.

Toch is Akihisa Iizuka - CSO van SK Deinze - heel tevreden met de komst van het drietal. "We zijn ontzettend enthousiast over het verwelkomen van jonge veelbelovende spelers van een van de grootste J.League clubs. Hoewel het een korte periode is, hoop ik dat ze veel ervaring zullen opdoen in het Europese voetbalmilieu en misschien zelfs spelers van KMSK Deinze zullen inspireren," klinkt het op de officiële website van de club.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top