Kan Joel Embiid zijn historische nacht herhalen tegen Giánnis Antetokoúnmpo en co.?

Sport |

De eerste maand van het NBA-seizoen heeft al enkele prestaties van formaat opgeleverd. De mooiste en meest solide is ongetwijfeld die van Joel Embiid een paar dagen geleden tegen Utah Jazz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan het begin van de week versloegen de Philadelphia Sixers Utah Jazz met 105-98. Joel Embiid vertolkte een glansrol met 59 punten, 11 rebounds, 8 assists en 7 blocks. Een prestatie die nooit eerder vertoond werd in de NBA-geschiedenis.

Ongeëvenaard

Woorden schieten tekort om het optreden van Embiid te beschrijven. Hij is de eerste speler aller tijden met meer dan 50 punten, 10 rebounds, 5 assists en 5 blocks in één wedstrijd.

Sinds LaMarcus Aldridge in januari 2019 is hij zelfs de eerste speler die 55 punten of meer scoort terwijl hij niet meer dan één driepunter maakt. De nacht voordien nette hij tegen de Atlanta Hawks ook al 42 punten, waardoor hij 101 punten liet optekenen in twee opeenvolgende nachten.

Clutch

Embiid bewaarde het beste voor het laatste. In het laatste kwart van de match scoorde hij namelijk 26 van de 27 punten van zijn team en zette hij 5 counters op. Zijn coach Doc Rivers gaf te kennen dat hij “nog nooit een speler had gezien die zowel in de aanval als in de verdediging zo dominant is”.

De buitenaardse prestatie staat in schril contrast met de wisselvallige vorm van de Sixers, die ondertussen zeven keer wonnen en zeven keer verloren. Door de blessure van James Harden hangt de ploeg des te meer af van Embiid.

Kan hij zijn magistraal optreden bevestigen tegen de Milwaukee Bucks van Giánnis Antetokoúnmpo? Makkelijk wordt dat evenwel niet…

Het NBA-programma van het weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 19 november

Zondag 20 november

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top