Deze wereldspelers staan aan de vooravond van hun laatste WK

Sport | Voor veel voetballers van wereldniveau wordt het WK 2022 een laatste kans om met hun ploeg geschiedenis te schrijven. Hoewel ze dat bij hun verschillende clubs al konden doen, wagen ze zich nog een laatste keer aan een wereldkampioenschap met hun nationale ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lionel Messi en de Argentijnse droom

Als enige zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or en zesvoudig winnaar van de Gouden Schoen wordt Lionel Messi beschouwd als een van de beste spelers aller tijden. Vooral in het shirt van Barcelona schreef hij geschiedenis door alle mogelijke trofeeën te winnen. De spits van Paris Saint-Germain won onlangs de Copa America maar trok nog nooit aan het langste eind op een wereldkampioenschap. Als hij daar dit jaar wel in slaagt, overtreft hij ongetwijfeld de voetbalheld Diego Armando Maradona en verovert hij de harten van alle Argentijnen.

Cristiano Ronaldo, de legendarische Portugees

Dankzij zijn palmares geniet Ronaldo een onwaarschijnlijke faam in Portugal. Na vijf overwinningen in de Ballon d’Or schreef hij geschiedenis in bijna elke club waarvoor hij speelde. Hij won talloze prijzen en maakte talloze doelpunten. Bij Manchester United, Real Madrid of, net iets minder, Juventus, was zijn wil om te winnen heel erg groot. Zijn honger naar overwinningen waren vaak van goudwaarde bij zijn ploegen om verschillende titels te winnen. Ook op het internationale toneel won CR7 al een titel, op het EK in 2016. Een wereldtitel, dat heeft de Portugees evenwel nog niet op zijn palmares staan. Na vier deelnames hoopt Ronaldo dat het bij zijn vijfde en laatste deelname, wel raak zal zijn.

Karim Benzema en de Franse heropleving

De bij Olympique Lyon opgeleide speler heeft de laatste jaren een haat-liefdeverhouding met de Franse nationale ploeg opgebouwd. Ondanks zijn status als sterspeler bij Real Madrid, waardoor hij dit jaar de Ballon d’Or won, heeft de 34-jarige spits lang moeten wachten op unanieme steun van de nationale ploeg. Pas sinds een paar jaar en sinds de winst op het WK in 2018 krijgt hij van Didier Deschamps resoluut een plek in de basis. Samen met Kylian Mbappé hoopt KB9 in 2022 zijn ultieme droom te verwezenlijken en eindelijk het WK te winnen.

Daniel Alves, de trofeeënkoning van Brazilië

Alves is ongetwijfeld de meest succesvolle man in de voetbalgeschiedenis. Op 39-jarige leeftijd heeft de man al 43 trofeeën gewonnen. Intussen speelt Alves voor de Mexicaanse club UNAM en hij had wellicht niet meer verwacht dat hij nog eens de kleuren van zijn land zou kunnen verdedigen op een WK. Maar de Braziliaanse coach Tite ziet de voormalige speler van Sevilla, Barcelona en PSG als een ongelofelijke leider op het veld en hoopt dat hij zijn land naar een zesde wereldtitel kan leiden.

Eden Hazard en de Belgische gouden generatie

Eden Hazard, het toonvoorbeeld van de gouden generatie van de Rode Duivels, toonde jarenlang zijn kunnen bij LOSC Lille en later bij Chelsea. Met de nationale ploeg schitterde hij onder meer op het WK in 2014, Euro 2016 en 2020, maar vooral op het WK in 2018. Velen zagen hem toen als de beste speler van het toernooi. De flankspeler van Real Madrid was toen gewoonweg niet te stoppen. Terwijl zijn Spaans avontuur al een tijdje op niks uitloopt, kan de Belg zijn laatste uitdaging in Qatar gebruiken om de hele gouden generatie op één lijn te krijgen en ons land eindelijk een eerste wereldtitel te bezorgen. 

Luka Modric, de Kroatische Mozart

Na de titel van beste speler van het WK in Rusland won Luka Modric dat jaar terecht de Ballon d’Or. Hij maakte zo verrassend een einde aan een reeks successen van Lionel Messi en Christiano Ronaldo. De middenvelder zette een uitzonderlijke prestatie neer tijdens het laatste WK met Kroatië. Mede dankzij zijn spel bezorgde hij zijn land een plek in de finale. De 37-jarige speler staat nog steeds aan de voetbaltop en wil zijn internationale carrière in stijl afsluiten in Qatar, vooraleer hij binnenkort hetzelfde doet op clubniveau met Real Madrid. 

Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december via Eén en Canvas, beschikbaar in het tv-basisaanbod van Pickx. De Pickx-app laat je ook toe om van alle wedstrijden te genieten met de interactieve video. Verder vind je alle actua omtrent het WK terug op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top