België zal op het WK op zijn hoede moeten zijn voor Bilal El Khannouss

Sport | De zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om ons oordeel te vellen. Pickx Sports wijst de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Bilal El Khannouss

Racing Genk boekte afgelopen weekend zijn tiende opeenvolgende zege in de Jupiler Pro League. Het wist Anderlecht vlot met 0-2 over de knie te leggen. Daardoor liepen ze bovenaan de rangschikking nog wat verder uit dankzij het gelijkspel tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC. Bilal El Khannouss was in het Lotto Park dé man van de match. Het voormalige jeugdproduct van paars-wit stond aan de basis van de twee doelpunten van Genk, maar hij toonde zich ook met enkele geniale baltoetsen. De Belgische Marokkaan, die door Marokko werd opgeroepen voor het WK in Qatar, is een speler die de Rode Duivels zeker in de gaten zullen moeten houden op het WK.

Doelpunt van het weekend: Alieu Fadera

Dante Vanzeir loodste met een knappe volley Union SG naar een knappe zege op het veld van Standard. Zijn doelpunt was niet het allermooiste van het weekend. Die eer was weggelegd voor Alieu Fadera. De flankaanvaller van Zulte Waregem wist met een schitterende solo de verdediging van KAS Eupen met het schaamrood op de wangen achter te laten. Hij schakelde twee spelers uit en daarbij liet hij ook Eupen-doelman Lennart Moser kansloos achter. Zijn prachtige treffer leverde wel geen drie punten op, want in een spektakelstuk van jewelste werd het tussen de twee teams maar liefst 5-5.
Het cijfer van het weekend: 37

Deze zeventiende speeldag was op het veld propaganda voor onze Jupiler Pro League. De ploegen kozen resoluut voor de aanval en dat resulteerde in 37 doelpunten. De gestaakte wedstrijd tussen Sporting Charleroi en KV Mechelen niet meegerekend. Zulte Waregem en KAS Eupen deden hun duit in het zakje met 10 treffers en ook KVC Westerlo (6), OHL (5) en AA Gent (4) vonden vlot de weg naar de netten.  Iedereen kan nu uitrusten en genieten van het WK zoals het hoort!

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top