Statistieken peperen de zoutloze 0-0 tussen Jong Genk en Deinze

Sport | Jong Genk en KMSK Deinze zijn er zaterdagnamiddag niet in geslaagd om een goal te scoren tegen elkaar. De twee teams konden elkaar negentig minuten lang niet in verlegenheid brengen en mochten - na een matige partij - met een 0-0 score het veld af.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch was de 0-0 tussen de twee teams in vele opzichten voer voor de statistieken. Zo was het pas de eerste keer dat Jong Genk dit seizoen de nul kon houden. De Limburgers waren tot voor de match de enige ploeg uit de Challenger Pro League-ploeg die nog geen clean sheet had laten noteren. Een opsteker dus voor Tobe Leysen en zijn verdediging; die in de vorige twaalf duels gemiddeld meer dan twee goals binnen kregen.

Dat beide teams niet konden scoren lag dan weer in de lijn van wat ze dit seizoen al wel vaker lieten zien. Jong Genk en Deinze zijn namelijk de twee teams die het vaakst niet scoorden in een wedstrijd. Beiden zitten nu aan vijf wedstrijden zonder gescoord doelpunt (op dertien matchen).

Tot slot is het nieuwe clean sheet van Deinze wel weer een extra pluim op de hoed van de nieuwe coach, Marc Grosjean. Sinds zijn aanstelling hield Deinze al 3x de nul en kreeg het enkel in de eerste match van Grosjean (thuis tegen SL16 FC) een goal binnen. Dat was dan ook nog eens een strafschop. Nadien beten Virton, AS Eupen (beker) en Jong Genk de tanden stuk op de verdediging van de Tigers. Volgende week wacht één van de vlotst scorende teams van de reeks (Lierse). Afwachten of Grosjean zijn pionnetjes dan ook goed kan zetten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top