Zeven beloftevolle jonge spelers om in de gaten te houden op het WK

Sport |

Elk groot internationaal toernooi is een gelegenheid om jong talent te ontdekken dat voorbestemd is voor een carrière op het hoogste niveau. Het komende WK zal daarin geen uitzondering zijn, dus we hebben alvast zeven spelers op een rijtje gezet om in de gaten te houden in Qatar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pedri

De aanvallende middenvelder van Barcelona is nog maar 19 jaar oud, maar wordt nu al vaak vergeleken met Andres Iniesta vanwege de manier waarop hij techniek en visie combineert. Hij begint met Spanje deze maand aan zijn tweede grote landentoernooi, nadat hij vorig jaar de halve finale van het Europees kampioenschap bereikte. Als 18-jarige werd hij uitgeroepen tot de beste jonge speler van het toernooi en opgenomen in het Team van het Toernooi. Kan hij La Roja in Qatar nóg verder brengen dan de halve finale?

Gavi

Dit goudhaantje werd voortgebracht door La Masía, de jeugdacademie van FC Barcelona. De piepjonge middenvelder van Barça, 18 jaar oud, staat op het punt zijn eerste grote internationale wedstrijd te spelen. Nadat hij in september vorig jaar op de leeftijd van 17 jaar en 62 dagen de jongste speler werd die ooit mocht aantreden in de geschiedenis van de Spaanse nationale ploeg, gaat de golden boy nu ook La Roja vertegenwoordigen op het WK.

Edouardo Camavinga

Frankrijk is ook niet bang voor jong talent. Deze 20-jarige veelzijdige middenvelder, die zijn opleiding genoot bij Stade Rennais, heeft al 60 optredens gemaakt voor Real Madrid. Hoewel hij nog geen vaste starter is, treedt hij nu ook aan voor de Franse nationale ploeg. In Qatar zal hij waarschijnlijk te zien zijn in een wisselende rol vanaf de bank.

Julián Alvarez

Zijn verbluffende prestaties voor River Plate overtuigden Manchester City om Julián Alvarez eerder dit jaar een contract aan te bieden. In de Premier League wordt de 22-jarige Argentijnse spits momenteel overschaduwd door Erling Haaland, en hij zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een rol als wildcard op het WK. Maar zijn snelheid en efficiëntie voor het doel kunnen een grote bedreiging vormen voor elke tegenstander.

Mohammed Kudus

Na de Russische editie te hebben gemist, keert Ghana in 2022 terug naar het WK. De viervoudige Afrikaanse kampioenen zullen zwaar steunen op hun kroonjuweel Mohammed Kudus. De 22-jarige aanvallende middenvelder beleeft een zeer goed seizoen bij Ajax Amsterdam, met name in de Champions League, waar hij in zes optredens al vier doelpunten maakte en twee assists gaf.

Jude Bellingham

Hij is pas 19 jaar oud, maar deze jongen uit Stourbridge heeft al een indrukwekkende staat van dienst en zijn toekomst bij Engeland lijkt goud waard. Na een opleiding bij Birmingham toont Bellingham zich al drie seizoenen lang een vaste waarde bij Dortmund. Na amper een paar minuten op het EK zou dit WK weleens de openbaring kunnen worden voor de elegante middenvelder, die van alle kanten het hof wordt gemaakt.

Jamal Musiala

Musiala is van dezelfde generatie als Bellingham en speelt voor Bayern München als aanvallende middenvelder. Als symbool van de nieuwe generatie zal hij zeker een van de attracties van dit WK zijn. De inwoner van Stuttgart is in topvorm: hij heeft al 12 doelpunten gemaakt en 8 assists gegeven in 21 wedstrijden dit seizoen.

Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december via Eén en Canvas, beschikbaar in het tv-basisaanbod van Pickx. De Pickx-app laat je ook toe om van alle wedstrijden te genieten met de interactieve video. Verder vind je alle actua omtrent het WK terug op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top