Nieuw-Zeelandse vrouwen verslaan Engeland en stellen zesde wereldtitel rugby veilig

Sport |

Nieuw-Zeeland heeft zaterdag in het Eden Park in Auckland voor een uitverkocht publiek zijn zesde wereldtitel rugby gewonnen. De Oceanische eilandstaat deed dat door niemand minder dan rugby-gigant Engeland met 34-31 te verslaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De toeschouwers in Eden Park kregen dit weekend waar voor hun geld. Het langverwachte spektakelduel tussen Nieuw-Zeeland en Engeland in de finale van het wereldkampioenschap rugby heeft alle verwachtingen ingelost. Het moet gezegd dat alle ingrediënten aanwezig waren voor een gedenkwaardige wedstrijd. De Nieuw-Zeelandse Black Ferns waren vastbesloten om een zesde wereldtitel te winnen in een volgepakt Eden Park in Auckland. Maar ze wisten dat ze zichzelf zouden moeten overstijgen om de indrukwekkende Engelsen te overwinnen.

Tegen Canada in de halve finale breidden de Engelse rugbyster Sarah Hunter en haar teamgenoten hun winning streak uit tot 30 (!) wedstrijden. De Red Roses, onbetwiste wereldttoppers, waren met de finale in zicht bijzonder gemotiveerd en uit op een revanche, want de tweevoudig wereldkampioenen hadden alle vijf hun vorige finales in de competitie verloren van de Nieuw-Zeelanders, de laatste in 2017.

Een indrukwekkende comeback

Engeland, snel teruggebracht tot 14 man, bevestigde een uitstekende vroege vorm met twee try's in het eerste kwart. Maar na de eerste helft met 26-19 te hebben gewonnen, werd de trend omgekeerd. Ondersteund door het thuispubliek kwamen de Black Ferns terug in de wedstrijd en wisten ze zelfs op voorsprong te komen. Het was het begin van een thrillerachtige achtervolging die uiteindelijk in het voordeel van de gastheren uitpakte.

Dankzij deze nieuwste overwinning voor de Nieuw-Zeelanders, in een wedstrijd met elf try's, mogen de Oceaniërs de zesde wereldtitel in de rugbygeschiedenis op hun naam schrijven. Na 2002, 2006, 2010 en 2017 hebben de Black Ferns nog steeds niet het onderspit moeten delven tegen de Engelsen. Frankrijk van zijn kant troostte zich met een bronzen medaille voor de zevende keer in zijn geschiedenis, door Canada (36-0) te verslaan in de wedstrijd om de derde plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top