Wint Lazare Amani met Union de strijd om het middenveld tegen Standard?

Sport |

De laatste speeldag voor het WK voetbal wordt niet van de minste met een Super Sunday. Zo maakt Union de lastige verplaatsing naar het Sclessin van Standard. Welk team wint de strijd om het middenveld en trekt uiteindelijk aan het langste eind?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union vormt net zoals vorig seizoen, toen het als promovendus meteen vicekampioen werd, een ijzersterk collectief dat moeilijk te kloppen valt. De laatste nederlaag in competitieverband dateert alweer van 11 september, toen de ongenaakbare competitieleider Racing Genk in extremis de volle buit meegraaide in het Dudenpark. Sindsdien triomfeerden de Unionisten zes keer en speelden ze twee keer gelijk. Momenteel vatten ze post op de derde plaats in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met 33 punten.

Onmisbare schakel

Een drijvende kracht achter de nieuwe successen van de Brusselaars is ongetwijfeld Lazare Amani. De Ivoriaanse middenvelder kwam vorig jaar onder Felice Mazzu opnieuw helemaal boven water en is ook dit seizoen niet weg te denken uit het basiselftal van Karel Geraerts. Van de veertien competitiewedstrijden waarin hij deze voetbaljaargang aantrad, startte hij slechts één keer op de bank. De kilometervreter verzet dan ook bergen werk en is een vrijwel onmisbare schakel in het moeilijk te ontwrichten Union-blok.

Lazare Amani scoort niet vaak, maar als hij raak treft, is het vaak een doelpunt om in te kaderen. Zo fusilleerde hij midweeks op de dertiende speeldag tegen AA Gent al na 12 minuten een kansloze Paul Nardi met een schicht in de bovenhoek. Bovendien gaf hij diep in de tweede helft nog de beslissende pass voor de verlossende 2-0 van Dante Vanzeir.

Exact een week later had hij overigens ook een belangrijk aandeel in de groepswinst in de Europa League, met een doelpunt en een assist in de 0-2 zege op bezoek bij Malmö tijdens de zesde en laatste speelronde van de groepsfase.

Nicolas Raskin

Aan de overzijde loopt bij de Rouches een zekere Nicolas Raskin rond. Op zijn beurt een cruciale pion op het middenveld van Standard. Raskin acteert dit seizoen op hoog niveau en is ongetwijfeld één van de eerste namen die coach Ronny Deila invult op het wedstrijdblad. Het zal ons alvast benieuwen of Raskin en co. zondag in staat zullen zijn om Lazare Amani aan banden te leggen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 16u de topper tussen Standard en Union, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top