Racing wil tegen Daring aantonen dat crisis bezworen is

Sport |

De ION Hockey League staat voor zijn hervatting na een interlandbreak van twee weken. Zondag zal Racing proberen te bewijzen tegen Daring dat de crisis bezworen is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verwachte reactie van Racing is er gekomen. Na een goed seizoensbegin met drie opeenvolgende overwinningen stokte de motor van de regerende titelhouder voor ongeveer een maand, met amper één zege in zes duels. Na twee sprekende nederlagen tegen Gent (1-6) en Léopold (6-3) was er geen ruimte meer voor misstappen als het in de race wilde blijven voor de play-offs.

Tanguy Cosyns en ploegmaats hadden de boodschap begrepen en profiteerden van de blessure van Red Lion Victor Wegnez door twee weken geleden met 2-5 de maat te nemen van Ukkel in de derby. Racing naderde zo opnieuw tot één punt van de top 4, maar moet nu weten te bevestigen tegen Daring.

Uit comfortzone treden

“We zijn heel veeleisend voor onszelf, maar lieten een slechte serie optekenen”, aldus coach Xavier De Greve na de match tegen Ukkel. “We mikken op de play-offs en weten dat we daarvoor tussen 38 en 42 punten nodig hebben. Op dit moment zijn we nog niet tevreden over het geleverde spel. De groep rekent nog te hard op zijn internationals op sommige momenten. Sommige spelers moeten meer uit hun comfortzone treden.”

Daring is misschien wel de ideale tegenstander om de opmars voort te zetten. De Brusselaars bakken er voorlopig weinig van met een 11e plaats en niet meer dan 4 punten op de teller. Bovendien werd er zeven keer op rij verloren. Puntengewin is voor hen daarom noodzakelijk in wat een strijd om het behoud lijkt te worden.

Het programma van de 11e speeldag in de ION Hockey League:

Zondag 13 november

Volg het beste van de ION Hockey League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar via de TV-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top