Bracconi klopt op tafel bij zwalpend Virton: "Wie niet knokken wil, komt er niet meer in"

Sport | Excelsior Virton slaagde er zaterdag voor de zevende keer niet in om een driepunter te boeken. De Luxemburgers moesten dit keer hun meerdere erkennen in KMSK Deinze. Een ronduit zwakke eerste helft werd afgesloten met een 0-1 achterstand en in een betere tweede helft slaagde Virton er ook niet meer in om het tij te doen keren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo wacht Virton nog steeds op een tweede zege van het seizoen. De enige match die de Luxemburgers dit seizoen al konden winnen was bij Jong Genk (0-1) toen de Limburgers al in de eerste helft met z'n tienen verder moesten na een rode kaart voor John. Nadien volgden er vijf nederlagen en twee draws.

Het is dan ook vijf voor twaalf bij coach Christian Bracconi; die bij L'Avenir duidelijk liet verstaan dat het gedaan moet zijn met aanmodderen. "In de eerste helft leken we wel bang van de bal", stelde de Corsicaan. "Sommige spelers lijken moeite te hebben met de druk die het klassement meebrengt en dan lijkt het team algemeen ook te mak te voetballen. Ik heb echt harde woorden gebruikt aan de rust en dat leek wel wat effect te hebben, want de tweede helft was beter."

Vechtlust

Toch slaagde Virton er alweer niet in om terug te knokken na een achterstand waardoor de Gaumeploeg stilaan dieper en dieper wegzakt in het klassement. "Er kwam wel meer initiatief en meer drive om er iets te van te maken en die instelling moet de basis vormen om op verder te bouwen. Maar het mag wel duidelijk zijn... Wie zich nu nog geen zorgen maakt over onze positie en nog niet wil vechten van het begin van de match tot het bittere einde, die komt niet meer in de ploeg. Een gezonde vechtlust is een minimumvereiste om het shirt van Virton te dragen."

Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor Akhalaia en Kilic. Het duo begon aan de match, maar werd aan de rust gewisseld. Voor Akhalaia was het pas z'n eerste basisplaats.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top