Dit weekend belooft opnieuw veel leuks in de motorsport!

Sport | Als je liefhebber bent van auto- en motorsport, zal je dit weekend ongetwijfeld aan je trekken kunnen komen. Pickx kiest een paar opmerkelijke wedstrijden uit die je niet wilt missen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titel voor Álvaro Bautista?

Met nog twee rondes te gaan in het World Superbike-kampioenschap, zullen de deelnemers elkaar deze keer mogen bekampen in Indonesië. Álvaro Bautista, die de stand aanvoert, kan zaterdag in de eerste race in Mandalika tot kampioen worden gekroond. Concreet zijn er nog drie motorrijders die de titel kunnen pakken: Bautista, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea. Maar met zijn score van 507 punten (82 meer dan Razgatlioglu en 98 meer dan Rea) kan Álvaro Bautista alleen al met de openingsronde van dit Indonesische Superbike-podium voor de trofee gaan. 

Om de titel te vieren moet hij 18 punten meer scoren dan zijn naaste rivaal, de Turkse rijder Razgatlioglu. Als hij deze prestatie kan neerzetten, zou de Spanjaard de derde afzonderlijke winnaar zijn in drie opeenvolgende seizoenen. 

Bekijk de Superbike in Indonesië op zondag 13 november op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Wint Toyota in Bahrein?

Sébastien Buemi (Toyota Gazoo Racing), afgelopen juni winnaar in Le Mans, zal met plezier afreizen naar Bahrein. Voor deze voormalige inwoner van het koninkrijk zal een grote overwinning op het circuit zeker binnen handbereik liggen, vooral na zijn succes in de 24 uur van Le Mans en de 6 uur van Fuji. "Het belangrijkste in Bahrein is om rustig te blijven, ervoor te zorgen dat de auto betrouwbaar werkt en uiteraard geen fouten te maken. In Spa beten we in het zand vanwege een technisch probleem en we verloren wat tijd in Monza omdat ik een probleem had met de motor, dus daarom moeten we in Bahrein een 'perfecte' race rijden. Natuurlijk zijn de juiste bandenstrategie en vlotte pitstops - zoals we in Fuji deden - belangrijk om onze kansen zo groot mogelijk te maken", aldus de Zwitserse coureur. 

Voor de seizoensfinale van het FIA World Endurance Championship in 2022 kan Toyota rekenen op de 34-jarige bestuurder, maar ook op Brendon Hartley en Ryo Hirakawa. De drie rijders hebben al het podium gehaald in het algemene klassement, en dit zou ervoor kunnen zorgen dat Toyota het kampioenschap wint. Maar tegelijk moeten ze uitkijken voor Alpine, dat tot het einde zal vechten voor de wereldtitel. 

Bekijk het FIA Endurance World Championship in Bahrein op zaterdag 12 november om 14u op Eurosport 2, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports.

WTCR eveneens in Bahrein

De FIA World Touring Car Cup (WTCR) wordt gehouden op hetzelfde circuit en in hetzelfde weekend als het World Endurance Championship. De volgende stop van deze competitie is Saudi-Arabië, de week daarna. De eerste WTCR-race wordt verreden op vrijdag 11 november van 19u05 tot 19u40, de tweede manche op zaterdag 12 november van 10u tot 10u30, enkele uren voor de WEC-finale. Mikel Azcona zal ongetwijfeld alles op het spel zetten om zijn eerste plaats in het klassement te behouden. De Spanjaard heeft momenteel 241 punten, Nestor Girolami volgt hem met 206 punten.  

Bekijk het FIA World Touring Car Cup in Bahrein op vrijdag 11 en zaterdag 12 november op Eurosport 1, beschikbaar in het basispakket van Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top