Olivier Giroud is misschien geen profeet in Frankrijk, maar wel in Italië

Sport |

AC Milan heeft zich woensdagavond op autoritaire manier geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Olivier Giroud eiste de hoofdrol op bij de Milanezen op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van het Kampioenenbal en kroonde zich met twee doelpunten tot man van de match tegen RB Salzburg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Giroud was simpelweg onhoudbaar in San Siro met bovenop zijn twee goals ook nog een keer twee beslissende passes, waarmee hij een voet had in de volledige doelpuntenproductie van de regerende Italiaanse landskampioen. De Rossoneri mochten niet verliezen van de Oostenrijkers in een rechtstreeks duel om de tweede plaats en slaagden met verve in die opzet. De Franse international wees zijn team eens te meer de weg met een glansrijke prestatie, waardoor Milan maandagmiddag in het Zwitserse Nyon de urne ingaat bij de loting voor de laatste zestien.

Italiaanse media bewieroken artiest

“Van kop tot teen, de show van Giroud”, bestempelde Tuttosport daags nadien de masterclass van de 36-jarige aanvaller. Corriere dello Sport gaat zelfs nog een stap verder door de chouchou van Milan bijna te naturaliseren door te spreken over “Giroud van Italië”.

Een week voor de bekendmaking van de definitieve WK-selectie van de Franse bondscoach Didier Deschamps weet Giroud alvast dat hij kostbare punten gescoord heeft. Maar of dat zal volstaan, is nog maar de vraag.

Zeker is het allerminst, aangezien hij uit de gratie is gevallen sinds de terugkeer van een zekere Karim Benzema. Of helpt het aura dat hij ondertussen vergaard heeft in Italië hem uiteindelijk toch aan een felbegeerde plaats voor het WK?

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top