Marseille is het kind van de rekening in groep D na thriller

Sport | Groep D van de UEFA Champions League was ongetwijfeld de zwaarst bevochten op de laatste speeldag van de groepsfase, omdat alle vier de teams zich nog konden plaatsen voor de laatste 16, of alles nog konden verliezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tottenham, Marseille, Frankfurt en Sporting Lissabon: twee ploegen zouden feestvieren, één zou zich kunnen troosten in de Europa League en de laatste zou dinsdagavond z’n Europese avontuur voor dit seizoen ten einde zien komen. Die rode lantaarn ging naar Olympique de Marseille, dat alles verloor in de slotseconden van zijn duel tegen Tottenham.

L’OM laat Europese overwintering door vingers glippen

Marseille had aanvankelijk niets te verliezen, vermits de Fransen hekkensluiter waren. Het waren de Engelsen die onder druk stonden, want zij stonden aan de leiding in de groep. Ze verloren die leidersplaats net voor de pauze, toen voormalig Anderlecht-speler Chancel Mbemba een geweldige kopbal tegen de netten mikte. Tegelijkertijd domineerde Lissabon Frankfurt. Tottenham gleed af naar de derde plaats, maar niet voor lang.

Clement Lenglet maakte na de pauze gelijk voor de mannen van Antonio Conte. In Portugal had Frankfurt Sporting met 2-1 verslagen. Dit betekende dat de Duitsers en Engelsen nu in de Champions League zaten, terwijl l'OM zich troostte met de Europa League. Maar Marseille wilde meer, zette door... en werd gestraft door een tegenaanval van Hojbjerg in de 95e minuut, toen Mbemba moederziel alleen de meubelen niet kon redden. De nederlaag deed lichte vreugdekreten uitbarsten in Lissabon, want Sporting steeg plots naar de derde plaats, terwijl Tottenham de koppositie in de groep overnam. In Marseille was de ontgoocheling verpletterend.

Vervloekt 

"Wat kan ik je vertellen na deze wedstrijd? Niets. Felicitaties aan mijn spelers die een fantastische wedstrijd speelden. We verdienden te winnen. Helaas incasseerden we een doelpunt dat ons de Europa League ontneemt. Het is een ongelooflijke situatie. Bij het tweede doelpunt vroeg ik mijn spelers om achterin te blijven, maar ze konden me niet horen met het lawaai in het stadion”, zei OM-coach Igor Tudor na de nederlaag bij Canal +.

De jongste jaren lijkt Marseille wel vervloekt in de Champions League. In hun laatste drie campagnes is l’OM steeds als laatste geëindigd in z’n groep. "Sommige wedstrijden die je niet kan winnen, moet je proberen niet te verliezen", aldus een balende verdediger Jonathan Clauss. “Deze zal steken.”

Voeg daarbij nog vier wedstrijden zonder zege in de Ligue 1, waaronder drie nederlagen, en je kan bijna spreken van een crisis in Zuid-Frankrijk…Het programma van de 6de speeldag in de Champions League:

Woensdag 2 november

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top