De Red Flames willen de rug rechten tegen Slowakije

Sport | De Red Flames spelen zaterdag een oefenmatch tegen Slowakije. De Belgische dames komen zo weer voor het eerst in actie sinds de jammerlijke uitschakeling in de WK-kwalificatiereeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames werken hun wedstrijden meestal af in Leuven, maar deze keer mogen ze aantreden in het Dudenpark. Dat is de thuishaven van Union SG. Iets meer dan een maand na de uitschakeling door Portugal, waardoor de Belgische dames naast een WK-ticket grepen, treffen ze zaterdagavond om 18u30 Slowakije in een vriendschappelijke wedstrijd.

In de zomer maakten de Red Flames nog furore door de kwartfinales op het EK te bereiken. Enkele maanden later volgde een zware domper met de uitschakeling voor het WK en Tessa Wullaert & co willen het groeiend enthousiasme rondom de nationale ploeg uiteraard blijven behouden. De fans zullen hen zeker steunen en Slowakije lijkt de ideale tegenstander om weer aan te knopen met een overwinning.

België is 20ste op de FIFA-ranking, terwijl Slowakije pas nummer 46 is. In februari wonnen de Belgische dames de Pinatar Cup en ze wisten daar toen onder meer Slowakije te verslaan. Het werd 0-4 voor de Flames en ze hopen dat kunstje in het Dudenpark weer over te doen.

Volg de oefenmatch tussen België en Slowakije op zaterdag 12 november om 18u30 op Pickx Live.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top