Olivier Bernard: van de Champions League met Newcastle tot een nieuwe carrière als barman

Sport | Olivier Bernard kende enkele mooie jaren als linkerflankverdediger bij Newcastle United. De Fransman ging na zijn profcarrière een heel andere richting uit. Relaas van een opmerkelijk verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Olivier Bernard werd nooit Frans international, maar hij speelde wel een mooie carrière bij elkaar. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij Olympique Lyon en in 2001 belandde hij bij Newcastle United. Hij speelde er tot medio 2005.

Na een korte periode bij Southampton en Rangers keerde de Parijzenaar terug naar The Magpies, maar omwille van een heupblessure hing hij op amper 27-jarige leeftijd de schoenen aan de haak. Bernard deed het zeker niet onaardig bij Newcastle, waar hij 14 Champions League-wedstrijden speelde en ook nog 17 keer in actie kwam in de UEFA Cup. Daarnaast was hij jarenlang een vaste waarde in het team van coach Sir Bobby Robson, met daarin ook nog de absolute sterspeler Alan Shearer.

Een verrassende carrièreswitch

De 43-jarige Bernard heeft vandaag een heel ander leven. In december 2013 kocht hij amateurclub Durham City, waarvan hij eigenaar en voorzitter werd. Het doel van de club is om talent te laten doorstromen om ze nadien door te verkopen aan grotere teams. Twee jaar geleden kocht hij samen met een partner Masons Arms. Dat is een pub op ongeveer twintig kilometer ten noorden van Newcastle, waar hij zelf pinten bier schenkt aan de klanten.

Hij volgt daar de prestaties van zijn ex-ploeg op de voet. De voormalige linksachter is enthousiast over het niveau dat Newcastle dit seizoen haalt. "Met een spits als Shearer zou dit team van Newcastle gemakkelijk in de top 4 staan", beweert hij. "Ik denk dat we een Europees ticket zullen bemachtigen, maar de Champions League halen wordt nog wat moeilijk." Over een aantal maanden zullen we weten of zijn voorspelling werkelijkheid zal worden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top