Juventus en PSG strijden om groepswinst in de UEFA Youth League

Sport | Ook in de UEFA Youth League komt de groepsfase deze week tot zijn einde. In Groep H zal de U19 van Paris Saint-Germain woensdag afreizen naar Turijn om er de U19 van Juventus het vuur aan de schenen te leggen. Wil je deze wedstrijd niet missen? Stem dan zeker af op Pickx+ Sports waar je deze match live kan volgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel de U19 van Paris Saint-Germain als hun evenknieën uit Turijn zijn al zeker van een plaatsje in de volgende ronde van de UEFA Youth League. De jongeren van PSG staan momenteel op de eerste plaats in Groep H met 12 punten uit vier gewonnen partijen, en een nederlaag. Vorige week dwongen ze de kwalificatie voor de volgende ronde af door het Israëlische Maccabi Haifa in de pan te hakken met 3-1. Ethan Mbappé, de vijftienjarige broer van topvoetballer Kylian Mbappé, stond voor het eerst in de basis in deze Youth League-campagne en bedankte coach Zoumana Camara met enkele beslissende passes.

De jongeren uit Parijs zijn echter nog niet zeker van de groepswinst. Ze hebben immers ‘maar’ 2 punten voorsprong op de U19 van Juventus en die zitten de Parijzenaars op de hielen. De U19-jongeren van Juve schoten maar traag uit de startblokken tijdens de groepsfase, (ze verloren 1 keer en speelden 1 keer gelijk) maar ze hebben de schade inmiddels meer dan goedgemaakt. De laatste drie wedstrijden werden immers vlot gewonnen waardoor Juve nu 10 punten telt.

De eerste wedstrijd van deze groepsfase was PSG - Juventus, een partij die door de Italianen met 5-1 werd verloren. In deze wedstrijd liet de jonge Franse spits Ilyes Housni zich positief opmerken door zowel het openingsdoelpunt (3’ ) als de 3-1 te maken (37’). De stand aan de rust was 5-1 in het voordeel van de U19 van PSG, maar dat kon de Italianen niet deren. Ze trapten het gaspedaal verder in en kwamen tot 5-3 terug. Ondanks hun remontada verloor de U19 van Juve kostbare punten in Parijs en dat zullen ze komende woensdag in eigen huis vast recht willen zetten.

Volg de wedstrijd Juventus - PSG in de UEFA Youth League op woensdag 2 november vanaf 13u55 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in het Proximus Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top