Kan Borussia Dortmund goudklompje Youssoufa Moukoko langer vastleggen?

Sport | Dortmund heeft een 17-jarig fenomeen in zijn gelederen: Youssoufa Moukoko. De spits heeft al ongeveer vijftig wedstrijden voor Borussia afgewerkt, maar zijn contract loopt eind juni af. Is zijn vertrek onvermijdelijk?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Borussia Dortmund wil het contract van Youssoufa Moukoko verlengen. De 17-jarige aanvaller is een publiekslieveling. Moukoko, die sinds 2020 deel uitmaakt van de profselectie, is een fenomeen dat zijn volle potentieel nog niet bereikt heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende Europese topteams hem het hof maken.

Hij is nog geen onbetwiste basisspeler, maar desalniettemin is Moukoko goed begonnen aan zijn seizoen 2022-2023. In de Bundesliga heeft hij al vier keer gescoord en drie assists gegeven in tien wedstrijden, of slechts 45% van de speeltijd. Hij legt dus een fabuleuze efficiëntie aan de dag. Als hij zo doorgaat, zullen de allergrootste clubs naar zijn diensten solliciteren bij het aflopen van zijn huidig contract.

Ongelooflijke efficiëntie

Moukoko speelt al zijn derde seizoen bij de profs. Hij maakte zijn vuurdoop in het seizoen 2020-2021, met vijftien wedstrijden en drie doelpunten. Het jaar daarop speelde hij twintig wedstrijden en scoorde twee keer in de competitie. En dit seizoen heeft hij al vier doelpunten en vier assists in zestien wedstrijden in alle competities op zijn naam staan. Moukoko is goed op weg om zijn vorige statistieken te overtreffen.

En records breken is iets waar hij alles over weet. De in Yaoundé geboren Duits-Kameroener brak op 21 november 2020, één dag na zijn zestiende verjaardag, het record van jongste speler in de Bundesliga. En op 18 december van datzelfde jaar werd hij met slechts 16 jaar en 28 dagen de jongste spits in de geschiedenis van de Duitse competitie.

Engeland, Spanje, Frankrijk

Zal Moukoko zijn contract bij Dortmund verlengen? Met zijn bijna 18 jaar zou hij zijn verblijf in Dortmund nog even kunnen verlengen, tenminste tot hij zich als vaste basisspeler vestigt. Maar met het einde van zijn contract in zicht, hebben de grote clubs hem in het vizier. Liverpool en Jürgen Klopp zijn geïnteresseerd in de spits, in januari zou er al een bod kunnen komen. Het valt echter nog te bezien of de speler meteen zijn werkvergunning kan krijgen.

Als de Reds het bod niet winnen, liggen er met PSG, Real en Barcelona andere kapers op de kust. Moukoko zou daar genoegen moeten nemen met een rol als luxejoker - zoals nu het geval is bij Dortmund - maar hij zou het vooruitzicht hebben om snel te leren van de grote sterren bij deze clubs. In de tussentijd zal hij zijn status in de Bundesliga moeten bevestigen tussen nu en het einde van het seizoen, te beginnen met de wedstrijd van dit weekend in Frankfurt.

Het programma van speeldag 12 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 29 oktober

Zondag 30 oktober

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top