De naam Lionel Messi prijkt weer iets prominenter in de geschiedenisboeken

Sport | PSG heeft Maccaibi Haifa met 7-2 in de pan gehakt in de UEFA Champions League. De dirigent van dit recital? Lionel Messi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Messi werd beschreven als een verouderende, ongelukkige man in Parijs en een schim van wie hij ooit in Barcelona was, maar de laatste weken is hij weer het genie geworden van weleer. De Argentijn maakte dinsdagavond twee doelpunten in de 7-2-overwinning van zijn ploeg en gaf ook twee assists. Mbappé en Neymar scoorden ook twee keer. Na een eerste jaar beneden verwachting lijkt La Pulga eindelijk open te bloeien bij PSG.

De maestro

Messi vierde zijn vijftigste optreden in het PSG-shirt op de best mogelijke manier. Hij opende de score voordat hij een assist gaf aan Neymar. Voor de pauze maakte hij het vierde doelpunt voor zijn ploeg en de lat ontnam hem zelfs een eerste hattrick met PSG. Hij maakte het een paar minuten later goed met een assist voor Carlos Soler. Met Neymar dichter bij hem in het systeem van Christophe Galtier wrijft Messi zich in de handen: elf goals en twaalf assists dit seizoen in alle competities. Hij is de enige speler in de vijf grote competities van het continent met dubbele cijfers. Hij is zelfs de oudste speler in de Champions League die in dezelfde wedstrijd twee assists geeft en twee doelpunten maakt.

De zevenvoudige Ballon d'Or-winnaar, die het recordaantal goals van Cristiano Ronaldo in de Champions League bijna heeft ingehaald, lijkt eindelijk te floreren in de Franse hoofdstad. "Ja, hij geniet en doet de fans genieten. Zijn combinaties met Mbappé en Neymar zijn ongelooflijk. Hij had tijd nodig, hij moest zich belangrijk voelen", zei Javier Pastore enkele dagen geleden opgetogen in Le Parisien. De leiding van de club wil het contract van Messi, dat in juni afloopt, om een aantal redenen verlengen.

Enig smet voor de 35-jarige stervoetballer is de turbulente, wisselvallige relatie met de Parijse fans. Messi en Neymar zijn na hun klinkende zege afgelopen dinsdag meteen de kleedkamers ingedoken in plaats van te vieren met de supporters. PSG zou PSG niet zijn zonder een beetje controverse, zelfs als alles goed gaat.


Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Woensdag 26 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top