Er was eens een Rode Duivel: Xavier Caers

Sport | In 2022 blikt Proximus Pickx terug op Rode Duivels die slechts een voetnoot in de geschiedenis van onze nationale ploeg zijn. Hoewel zij slechts een handvol wedstrijden internationals waren, zijn ze toch opgenomen in het geschiedenisboek van onze nationale ploeg. Deze keer hebben we het over Xavier Caers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Xavier Caers is afkomstig uit Mol en begon er zijn carrière bij Wezel-Sport. Daar maakte hij als jonge snaak al snel indruk en op achttienjarige leeftijd maakte hij in 1968 een mooie overstap naar Royal Antwerp FC. Hij speelde maar liefst tien seizoenen voor de Great Old, eerst als aanvaller en nadien als linksachter.

Tijdens die periode maakte hij indruk in het Belgische voetbal en daardoor volgde de ultieme bekroning: een oproepingsbrief voor de Rode Duivels. Toenmalig bondscoach Raymond Goethals (die centraal op de foto training geeft bij de Rode Duivels, nvdr.) selecteerde Xavier Caers voor de oefeninterland tegen Nederland die plaatsvond op de Bosuil, de thuishaven van Antwerp.

Eén selectie

Op 30 april 1978 waren er 15.000 fans aanwezig en zij kirden van plezier, want Caers startte in de basis. Voor Caers was het toch een mooie partij, want de Belgen wonnen met 1-0 na een doelpunt van Raoul Lambert. Daarnaast speelden die dag ook kleppers als Christian Piot, Gilles Van Binst, Wilfried Van Moer, Ludo Coeck en François Van der Elst mee. Caers werd na 78 minuten gewisseld voor Jean Dockx.

Voor Caers zou het uiteindelijk bij die ene selectie blijven. Hij speelde nadien nog drie jaar voor Antwerp en trok naar Rotselaar. In 1984 hing hij de schoenen op 34-jarige leeftijd aan de haak toen hij voor Dessel Sport speelde. Caers is 72 jaar en hij geniet van zijn pensioen.

Fan van onze serie? Herbeleef de passage van Pier Janssen bij de Rode Duivels.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top