Vier pogingen, vier reddingen: trucje helpt Vincencini (Virton) voorlopig bij onoverwinnelijkheid vanop de penaltystip

Sport | Thomas Vincensini stopte ook tegen SL16 FC een strafschop en blijft dit seizoen onklopbaar vanop de elfmeterstip. Nochtans kreeg Virton al vier penalty's tegen; maar telkens trok de Franse goalie aan het langste eind.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In augustus stopte Vincensini achtereenvolgens de strafschoppen van Maderner en Ribeiro Costa. Het Waaslandse aanvalsduo kibbelde eerst nog even om de bal, uiteindelijk trapte Maderner, maar hij zag zijn poging gestopt door Vincensini. Maar omdat de doelman volgens de lijnrechter te vroeg had gereageerd, mocht Beveren nog eens proberen. Ribeiro Costa zette zich dit keer achter de bal, maar ook hij zag zijn elfmeter gestopt door Vincensini.

Begin oktober kon de doelman zich weer onderscheiden vanop elfmeter door een penaltypoging van Lucas Stassin (RSCA Futures) tegen de paal te duwen en afgelopen weekend was het dus Sacha Banse (SL16 FC) die zijn meerdere moest erkennen in de goalie van Virton.

Mister 100%

Vier pogingen; vier reddingen dus voor Vincensini, wat van hem de enige doelman maakt die al minstens één strafschop kon stoppen dit seizoen. Caûe miste er ook nog wel eentje voor Lommel tegen SL16 FC en Engels (Club NXT) faalde oog in oog met Beerschotdoelman Lathouwers, maar bij beide pogingen werden gestuit door het doelhout en niet door de doelman.

De reputatie van Vincensini is dus alweer wat gegroeid en gezien het psychologische spelletje dat een strafschop eigenlijk voornamelijk is, valt het af te wachten wie wél koelbloedig genoeg blijft om de Virtonese goalie te verschalken vanop elfmeter.

Trucje

Voor zijn penaltysaves gebruikt Vincensini wel duidelijk een beproefd trucje. De goalie gaat telkens achter de doellijn staan en komt dan naar voor tijdens de aanloop van de penaltynemer. Daardoor is hij zelf ook al in beweging en kan hij sneller anticiperen richting de bal. Geen overtreding op zich, maar bij alle strafschoppen kwam de doelman wel telkens net voor zijn doellijn uit op het moment dat de penaltynemer tegen de bal trapte. En dat werd dus nog wel maar één keer bestraft door de refs (de penalty van Maderner).

Het reglement zegt evenwel dat een doelman minstens één voet op of achter de doellijn moet hebben op het moment dat de strafschop getrapt wordt. Fracties van seconden dus én moeilijk te bepalen door de arbitrage. Maar dat zal Vincensini en Virton worst wezen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top