Robin Veldman en Frank Boeckx gaan Anderlecht A leiden; Gillet en Diawara naar RSCA Futures

Sport | Het ontslag van Felice Mazzu bij RSC Anderlecht heeft ook heel wat gevolgen voor de andere leden van de technische staf. Zo worden Guillaume Gillet en Samba Diawara 'gedegradeerd' naar RSCA Futures terwijl Robin Veldman en Frank Boeckx de omgekeerde beweging maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSCA Futurescoach Robin Veldman zal tijdelijk de rol van T1 opnemen bij Anderlecht A. De Nederlander moet paars-wit de komende weken uit de crisis loodsen terwijl het bestuur op zoek gaat naar een opvolger voor Felice Mazzu. Daarna zal er sowieso een andere rol voorzien worden voor Veldman. "Robin is één van de steunpilaren bij de heropbouw van deze club", vertelde Wouter Vandenhaute op de persconferentie bij het ontslag van Mazzu. "We hebben zijn competenties nodig voor de langere termijn en we willen hem nu dus niet verbranden."

Veldman zal bijgestaan worden door keeperstrainer én video-analist Frank Boeckx. Ook hij maakt de overstap naar de A-kern. Hun vacante plekken in de B-kern worden ingenomen door Guillaume Gillet en Samba Diawara. Beiden waren assistent-coach onder Felice Mazzu, maar moeten nu dus RSCA Futures gaan leiden.

Opvallend, want Gillet werd deze zomer nog aangetrokken als +23 speler bij RSCA Futures, maar werd dan toch al snel doorgeschoven naar de technische staf van de A-kern. Nu keert hij dus als trainer terug naar het beloftenelftal van Anderlecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top