Kan Racing de crisis bezweren tegen Ukkel?

Sport | Zaterdagmiddag staat de tiende speeldag van de ION Hockey League op het programma. De huidige kampioen Racing heeft al twee zware nederlagen geleden en moet dit weekend punten sprokkelen tegen Ukkel. Anders lonkt er een crisis om de hoek…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Royal Racing Club de Bruxelles zit dezer dagen in de hoek waar de klappen vallen. De Brusselse mannelijke hockeyclub wist zich vorig jaar nog tot landskampioen te kronen maar krijgt de motor dit seizoen maar niet aan de praat. Van de laatste zes wedstrijden kon Racing maar een enkele partij winnen. Dat was tegen Leuven. Voorts vielen vooral de verloren wedstrijden tegen La Gantoise (1-6) en Léopold (6-3) op.

Die laatste partij vond afgelopen weekend plaats en deed een crisissfeer bij Racing ontstaan. Dat kwam vooral door de manier waarop Racing die wedstrijd verloor. De Brusselaars stonden aan de rust 4-0 achter en wisten niet meer van welk hout pijlen te maken. Dat kwam in de eerste plaats door Léopold-speler Tom Boon die zijn ploeg op sleeptouw nam tegen Racing en daarbij drie keer scoorde. Racing kon via Cédric Charlier, Mathieu Weyers en Achille De Chaffoy de score wel milderen, maar verloor de partij uiteindelijk met 6-3.

Winnen tegen Ukkel

Door deze nederlaag tuimelt Racing uit de top vier van de ION Hockey League, richting de zevende plaats. De Brusselaars zien hoe Braxgata, Waterloo Ducks, Orée, Dragons, Gantoise en Léopold de top zes vervolledigen en vragen zich af hoe ze de kloof met deze concurrenten zullen kunnen dichten.

Om daarin te slagen moet Racing voortaan een foutloos parcours afleggen. Dat parcours begint volgend weekend tegen Ukkel, waar het eveneens vierkant draait. Racing en Ukkel stonden dit seizoen al eens tegenover elkaar, en toen won Racing relatief eenvoudig (6-0). Met de crisissfeer die nu van de partij, is een nieuwe walk-over echter geen evidentie meer.

Het programma van de 10e speeldag in de ION Hockey League:

Zaterdag 29 oktober

Volg het beste van de ION Hockey Leauge het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top