Mike Trésor: de meest productieve speler van de Jupiler Pro League… én Europa

Sport |

De veertiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om ons oordeel te vellen. Pickx Sports wijst de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Mike Trésor

Leider Racing Genk heeft afgelopen weekend een gouden zaak gedaan door met de zege aan de haal te gaan op bezoek bij eerste belager Antwerp (1-3), terwijl nummers drie en vier Club Brugge en Union Sint-Gilloise in een onderling duel in het Dudenpark de buit verdeelden (2-2).

Mike Trésor was van onschatbare waarde bij de Limburgers op de Bosuil door de assists van de drie goals voor zijn rekening te nemen. Met 11 beslissende passes en 5 doelpunten op de teller is de 23-jarige Belg zelfs de meest productieve speler op de Europese velden.

Doelpunt van het weekend: Bryan Heynen

Ook Bryan Heynen gaat het voor de wind bij Genk. De 25-jarige aanvoerder is de motor van het team dat week na week hoge ogen gooit in de competitie. Naast het spel dicteren en assists afleveren, vindt de potentiële Rode Duivel ook de weg naar doel. Zo opende hij tegen Antwerp met de rug naar doel de score met een sublieme halfvolley.

Cijfer van het weekend: 3

Het aantal trainers dat ten gevolge van het voorbije weekend ontslagen werd. Eerst overleefde Edward Still de achtste seizoensnederlaag van Sporting Charleroi niet. In navolging nam ook Eupen afscheid van Bernd Storck na het verlies bij KV Mechelen. Maandagmiddag geraakte eveneens bekend dat Felice Mazzu niet langer aan het roer staat bij RSC Anderlecht.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top