In één jaar tijd kwamen enkel promovendi winnen in Molenbeek

Sport | Straks staat de topper tussen RWDM en SK Beveren op de agenda. De twee teams staan te boek als de voornaamste titelkandidaten; al hadden beide teams wel wat moeite om die favorietenrol op te nemen. Beveren kwam wel sneller in de flow dan RWDM, maar de Brusselaars kunnen straks toch wel op gelijke hoogte komen van de Oost-Vlamingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Makkelijk zal dat niet worden, want SK Beveren is de ploeg in vorm. De troepen van Wim De Decker zijn inmiddels acht duels ongeslagen en wonnen ook hun laatste drie competitieduels. Maar ook RWDM zit in een goede vormcurve. De Brusselaars presteerden sterk tegen Beerschot en SL16 FC en sterkhouders als Smeets en Challouk lijken stilaan op elkaar ingespeeld te raken. De afwezigheid van een afwerker pur sang blijft evenwel een euvel.

Daarom lijkt het voor RWDM ook vooral zaak om straks eerst te scoren. In de vier duels waarin de Brusselaars de openingsgoal scoorden, staken ze ook effectief de drie punten op zak. Beveren kwam al in acht matchen op voorsprong, maar kon de zege 'slechts' 5x over de streep trekken.

In de onderlinge duels die de twee teams vorig seizoen speelden, bleek het belang van de openingsgoal ook al cruciaal. De ploeg die eerst scoorde, won ook telkens de match (2x RWDM en 2x Beveren).

Ongeslagen

RWDM verdedigt straks ook haar ongeslagen status in het Edmond Machtensstadion. De Brusselaars wonnen drie duels en speelden tweemaal gelijk. In de duels die ze wonnen, hielden ze ook telkens de nul.

Als we de stats doortrekken tot een jaar geleden, dan blijkt dat RWDM (in 1B-competitieverband) sinds 23 oktober van 2021 slechts 2x verloor op eigen veld. In januari kwam kampioen KVC Westerlo met 0-2 winnen in Molenbeek en in april volgde er ook nog de pijnlijke 0-1 nederlaag tegen RFC Seraing (promotie Play-offs). Als Beveren straks de drie punten meegraait, dan zetten ze hun titelambities dus absoluut nog wat kracht bij. Maar als RWDM wint, dan ligt de strijd bovenin pas echt helemaal open.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top