Juventus wil laatste strohalm grijpen op Benfica

UEFA Champions League | De vijfde en voorlaatste ronde van de groepsfase van de UEFA Champions League begint dinsdag met Juventus, dat een cruciale wedstrijd speelt op het veld van Benfica.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niemand zag het aankomen in de gelederen van de Oude Dame. Met nog twee wedstrijden te gaan in de groepsfase van de Champions League verwachtte iedereen in Turijn dat Juve tot het einde mee zou strijden om de leidersplaats in groep H. In plaats daarvan zal de Italiaanse topclub dinsdag op Benfica spelen voor (een kans op) Champions League-voetbal na de winter, op voorwaarde dat ze hun laatste twee wedstrijden winnen, en hopend op een misstap van een van hun twee tegenstanders tegen Maccabi Haifa. PSG van zijn kant moet tegelijk de kwalificatie afdwingen in eigen huis tegen de Israëli.

Met andere woorden, de reddingsoperatie oogt loodzwaar voor de ploeggenoten van Dusan Vlahovic, die vijf punten achter staan op het leidende duo en meer dan waarschijnlijk in de Europa League zullen belanden. Als ze niet naast het vangnet van de Europa League vallen: de derde plaats die ze delen met Maccabi is immers nog geen zekerheid.

AC Milan onder druk

Alles lijkt nog voor het grijpen in Groep E, waar Chelsea orde op zaken heeft gezet met twee opeenvolgende overwinningen op AC Milan. The Blues, die naar Salzburg afreizen, hebben momenteel één punt voorsprong op de Oostenrijkers en drie op de Italianen en Dinamo Zagreb. De Rossoneri zullen onder druk staan in Kroatië, waar de Londenaren in het stof hebben gebeten.

In groep F kan Real Madrid, dat al gekwalificeerd is, met een gelijkspel bij RB Leipzig de toppositie in hun groep veiligstellen. De Duitsers, die op de tweede plek staan, zullen echter vechten voor de overwinning, want Shakhtar Donetsk hijgt in hun nek. De Oekraïners zijn nog in de running voor de volgende ronde en zouden bij winst op Celtic een goede kans maken.

In groep G ten slotte is Manchester City ook al zeker van een plaats bij de laatste 16. The Citizens reizen naar Dortmund om hun leidersplaats te versterken terwijl Sevilla en Kopenhagen, die vijf punten achter de Duitsers geklasseerd staan, alles of niets zullen spelen in Andalusië.

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 25 oktober
Woensdag 26 oktober
Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top