Orée mikt op niets minder dan een plek in de top 4 door te winnen tegen Ukkel

Hockey | De negende speeldag van de ION Hockey League wordt dit weekend gespeeld met onder meer een wedstrijd in onze hoofdstad omstreeks 12u30, live te volgen op Pickx+ Sports 1. In die wedstrijd nemen Orée en Ukkel Sport het tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De top 4 was binnen handbereik. In de wedstrijd van vorig weekend in Braxgata domineerde Orée de eerste helft en kon de ploeg drie punten pakken. Na de pauze ging de ploeg uit Brussel aan de leiding dankzij een puike prestatie van Max Langer. Virtueel stond de ploeg toen al bij de eerste vier in het klassement, tot Antwerp de rollen omdraaide. Twee minuten later kon Braxgata gelijkmaken en uiteindelijk dreigde Orée zelfs nog te verliezen. Met een beetje meer efficiëntie en precisie kon Brax in de laatste minuten nog op voorsprong komen, maar zo ver kwam het dus niet.

Met één punt achterstand op Racing en Braxgata, kan Orée dit weekend opnieuw een poging doen om op te schuiven in het klassement. In de wedstrijd tegen Ukkel moeten de Blues ongetwijfeld punten kunnen pakken. Hoewel de promovendus vorige week in Luik haar tweede wedstrijd van het seizoen kon winnen in Luik, lijkt Ukkel een maatje te klein voor Arthur Thieffry en co. Op hetzelfde moment speelt Braxgata thuis tegen Gantoise en trekt Racing naar Leopold. Het staat dus vast: met een beetje geluk kan Orée dit weekend twee plaatsen opschuiven.

Het programma van de 9e speeldag:

Zondag 23 oktober

Volg wekelijks het beste van de ION Hockey League op de Pickx+ Sports tv-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top