In het oog van de storm, maar Kylian Mbappé is nu topscorer voor PSG in de Champions League

Sport | PSG is op de vierde speeldag in de groepsfase van de Champions League niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Benfica. Op de koop toe blies er een mediastorm over het sterrenteam vanwege Kylian Mbappé.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paris Saint-Germain blijft een aparte club in het mondiale voetbal. Er valt altijd wat te beleven bij de Parijse club. Staat het team op een eerste plaats in de competitie en zit het nagenoeg in de knock-outfase van de Champions League, toch weet het team dan weer op een andere manier in het nieuws te komen. Zo is er een nieuwe soap ontstaan rond Kylian Mbappé, die naar verluidt opnieuw wil vertrekken uit Parijs.

Verzuurde relatie

De eerste episode rond Kylian Mbappé startte reeds in het eerste deel van dit kalenderjaar, toen de Fransman begon te flirten met Real Madrid. Uiteindelijk tekende Mbappé eind vorig seizoen een nieuw monstercontract bij Paris Saint-Germain. De Franse topclub legde hem vast tot 2025.

Wat blijkt nu? Volgens het Spaanse Marca en het Franse RMC wil de Franse topspits toch opnieuw vertrekken bij Paris Saint-Germain, deze keer in januari. “De relatie tussen Kylian Mbappé en PSG is compleet verzuurd”, opent het Spaanse Marca. “Dat vertellen bronnen die vertrouwd zijn met de situatie.” Bij Canal+ weerlegde sportief directeur Luis Campos, die naar verluidt ook op het punt staat om te vertrekken, echter de geruchten over Mbappé: “Ik ontken dat Kylian wil vertrekken in januari”, klonk het. “Dat heeft hij me nooit gezegd.”

Tweespitsensysteem

De onvrede over de positie van Mbappé in het team - de Fransman staat alleen in de spits - blijkt de hoofdreden te zijn. Mbappé voelt zich naar verluidt bedrogen door zijn bazen. Omdat er geen topspits kwam en Neymar bleef. Want nu speelt de Braziliaan op de favoriete positie van Mbappé. Die wil overigens graag in een tweemansvoorhoede spelen, zoals bij de Franse nationale ploeg.

Ironisch genoeg blijkt Mbappé nu over betere statistieken te beschikken ten opzichte van vorig seizoen. Momenteel zit hij aan acht goals in de Ligue 1 en vier in Champions League. Een jaar geleden zat hij aan respectievelijk vijf en drie stuks.

Met het gedropte bommetje was het afwachten of Mbappé in de basis zou staan gisteren voor het duel tegen Benfica. De Fransman startte wel degelijk, waardoor alle ogen op hem gericht waren. Maar
Mbappé trok zich niets aan van de situatie en scoorde de enige goal voor PSG in de match. Hij zette namelijk een strafschop om. Uiteindelijk wist iets voorbij het uur Joao Mario gelijk te maken voor de Portugezen. Voor Mbappé was het zijn 31ste treffer op 48 Champions League-matchen. Daarmee is de Fransman in de ranglijst voorbij Edinson Cavani gegaan, die ooit 30 goals maakte op 54 CL-matchen voor PSG.

Het programma van speeldag 4 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 12 oktober

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top