Jong Genk en RSCA Futures stelden op speeldag 8 duurste ploegen ooit op in 1B

Sport | Vorig seizoen waren de U21 van KRC Genk (kampioen) en RSC Anderlecht (bekerwinst en vice-kampioen) aan elkaar gewaagd. Maar dit seizoen gaapt er vooralsnog een grote kloof tussen de twee U23-teams. Terwijl RSCA Futures de CPL-dans leidt, heeft Jong Genk de rode lantaarn mee in de kleedkamer staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nochtans deed Jong Genk er afgelopen weekend alles aan om haar competitieduel tegen Club NXT te winnen door onder meer enkele buitenlandse jongeren uit de A-kern mee in de basis te droppen (en zo meteen de eerste beloftenploeg te worden die meer buitenlanders dan Belgen in de basis had).

Verpulvering

Tevergeefs, want de Brugse jonkies wonnen met 3-1. Maar de basisploeg van Jong Genk mag wel een record claimen. Want nooit eerder stond er zo'n (markt)waardevol elftal tussen de lijnen in 1B. De elf basisspelers van Jong Genk vertegenwoordigden een marktwaarde van 17,2 miljoen euro.

Dat had natuurlijk de maken met de aanwezigheid van enkele hoog gewaardeerde talenten. Zo staat Nicolas Castro alleen al te boek met een waarde van 6,5 miljoen euro terwijl ook jonge twintigers zoals Matias Galarza, Rasmus Carstensen, Andras Nemeth en Aziz Ouatarra waarden van meer dan een miljoen vertegenwoordigen.

De vorige recordhouder had het record trouwens nog maar twee dagen eerder scherper gesteld; want vrijdag zette RSCA Futures een elftal tussen de lijnen dat ook 12,05 miljoen euro waard was. In de basisploeg van de wedstrijd tegen Virton stonden er met Ishaq, Ait El Hadj, Stroeykens en Sardella ook enkele jongens in de basis die een waarde hadden van meer dan 1 miljoen euro. Drie van de vier zijn hier wel eigen jeugdproducten.

Derde record dit seizoen

Voor de start van de achtste speeldag stond het record trouwens op naam van... Club NXT. De Bruggelingen hadden op speeldag 3 van dit seizoen een gecombineerde waarde van 11,5 miljoen euro tussen de lijnen staan.

Een heel verschil met de profteams, die nooit boven de 9 miljoen euro uitkwamen. Hieronder vindt u het duurste elftal van elk 1B-seizoen.

2016-2017: R. Antwerp FC: 6,35 miljoen (speeldag 6)
2017-2018: Cercle Brugge: 8,75 miljoen (speeldag 6)
2018-2019: OH Leuven: 8,45 miljoen (speeldag 8)
2019-2020: Beerschot VA: 8,30 miljoen (speedag 14)
2020-2021: Club NXT: 8,10 miljoen euro (speeldag 9)
2021-2022: Waasland-Beveren: 6,7 miljoen (speeldag 4)

Dit seizoen zit RWDM op het hoogste aantal van de profteams. Vincent Euvrard dropte op speeldag 7 elf spelers tussen de lijnen die samen 7,80 miljoen euro vertegenwoordigden.

Bron marktwaardes: transfermarkt.com

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top